Contact

Idei tervek a Bihar megyei köztisztasági szolgáltatás minőségének javítására

Itthon > Uncategorized > Idei tervek a Bihar megyei köztisztasági szolgáltatás minőségének javítására

Újraválasztották a Bihar  megyei Ecolect Csoport elnökévé Mircea Mălant, a Bihar Megyei Tanács alelnökét, az egyesület tagjaiból álló január 11-i közgyűlésen. A tanácskozásra a Bihar Megyei Tanács székhelyén került sor.  

Ugyancsak január 11-én választották meg az egyesület igazgatótanácsának tagjait. Ezek a következőek: Mircea Mălan – aki mint az egyesület elnöke automatikusan tagja a testületnek-, valamint  Iulian Balaj, Vaskohsziklás polgármestere, Zatykó Jácint, Szentjobb polgármestere, Sferle Mihai, Alsókocsoba polgármestere, és Avrămuț Daniel, Tulka polgármestere.

,,Az a tervünk, hogy 2024-ben elkezdjük a textilhulladékok szelektív gyűjtését, és tovább fejlesszük a köztisztasági szolgáltatásokat, annak érdekében, hogy a Bihar megyei lakosok jó minőségű szolgáltatásban részesülhessenek elfogadható áron. Köszönöm az összes Bihar megyei polgármesternek és a megye lakosainak a támogatást, akikkel közösen értük el, hogy megyénk hulladékgazdálkodási rendszere követendő példa legyen az országban. Csak együtt tudjuk elérni, hogy minőségi szolgáltatásukat biztosítsunk egy tisztább Bihar megye érdekében”, közölte Mircea Mălan, az  Ecolect elnöke.

Az egyesület vezetőségének korábbi mandátumainak időtartama három év volt. Az Ecolect alapszabályzatának értelmében az igazgatótanács biztosítja a közgyűlési határozatok végrehajtását és az egyesület operatív irányítását, annak érdekében, hogy a települések  köztisztasági szolgáltatásokban részesüljenek, valamint a rendszer működését és használatát, illetve a javak megfelelő kezelését.

A közgyűlésen többek mellett szó volt az országos szinten alkalmazott visszatérítési garanciával kapcsolatos rendszer működéséről is.

A Bihar Megyei Tanács mellett az  Ecolect Csoport Közösségek Közti Fejlesztési Egyesület tagja az összes Bihar megyei város és község önkormányzata. Az egyesület felel az Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer (SMID) működtetéséért. 

Előző Folytatódnak a belényesi körgyűrű kivitelezési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor