Contact

Ideiglenes menedzser a Körösvidéki Múzeum élén

Itthon > Uncategorized > Ideiglenes menedzser a Körösvidéki Múzeum élén

Gabriel-Florin Moisa lesz a Körösvidéki Múzeum – Múzeum Komplexum ideiglenes igazgatója. Jelenleg is az intézmény munkatársa , mint 1A fokozatú muzeográfus.

Gabriel Moisa professzor a Nagyváradi Állami Egyetem Történelem, nemzetközi kapcsolatok, politikai tudományok, társadalmi- és kommunikációs tudományok karán, ahol kortárs román történelmet és történetírást, valamint Románia kommunista időszakának történelmét és politikáját tanítja. 2012-től a kar dékánhelyettese, 2020-tól pedig a dékáni pozíciót tölti be. Kutatási és dokumentációs munkát folytatott, valamint kurzusokat tartott és konferenciákon volt előadó Olaszországban, Franciaországban, a Moldovai Köztársaságban, Bulgáriában, Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon. Több mint harminc kötet egyedüli vagy társszerzője.

A kinevezése azt követően történt, hogy a 334/2021.08.05. számú rendelettel megállapították Aurel Seriogea Chiriac addigi igazgató menedzseri szerződésének megszűnését, ugyanis a benyújtott menedzseri terve nem érte el a szükséges osztályzatot.

Gabriel Moisát Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke nevezte ki ideiglenes menedzsernek, a 335/2020. 08.06. számú rendelet alapján. Ezt a tisztséget augusztus 9-től tölti be.

Annak érdekében, hogy biztosítva legyen a Körösvidéki Múzeum  vezetése és igazgatása a 189/2008. számú sürgősségi kormányrendelet értelmében, Gabriel Moisa addig tölti be ezt a tisztséget, ameddig versenyvizsga útján nem töltik be ezt a pozíciót, illetve az új menedzseri szerződés megkezdéséig. 

Előző Együttműködési megállapodás a Bihar megyei védett területek megóvásáért

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor