Contact

Ideiglenesen lezárták a 190G jelzésű megyei út egy szakaszát

Itthon > Uncategorized > Ideiglenesen lezárták a 190G jelzésű megyei út egy szakaszát

A Bihar Megyei Tanács ideiglenesen lezárja a forgalom előtt a 190G jelzésű megyei út Bályok kijáratától, a Kozmaalmás kereszteződésétől egészen Kémerig tartó szakaszának Bihar megyei részét, a heves esősek okozta földcsuszamlások miatt. 

Annak érdekében, hogy ne legyenek veszélyben a térségben közlekedők, 2024. május 1. lezárják a forgalom előtt a 8+950 kilométertől egészen a 12+350 kilométerszelvényig terjedő útszakaszt. Kémer irányába a 19B. számú országút-19P. számú országút közötti elkerülő útvonalon lehet menni, Bályok felé pedig a 19P. országút-19B. országúton keresztül.

Ugyanakkor ezen a 3,4 kilométer hosszú szakaszon elkezdődtek a helyreállítási munkálatok. A két sávos út 5,5 méter széles, a leállósáv szélessége pedig 0,75 méter. Az útszerkezet megerősítése és az esővíz hatékony elvezetésének érdekében többek között csőátereszeket, hosszirányú vízelvezetőket és védőkorlátokat terveztek. 

„A 190G jelzésű megyei út az egyik olyan útvonal, amely összeköti Bihar megye északi részét Szilágy megyével, de ezen szakasz minősége nem megfelelő. Azt a célt tűztük ki, hogy 2024 végére felújítsuk ezt az útszakasz, hogy rendbetett útja legyen Bályoknak, annak érdekében, hogy megkönnyítsük a közlekedést a két megye között.”, jelentette ki Călin Gal a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A kivitelezési munkálatokat a CARIER Kft. végzi, a szerződés értéke16.954.805,04 lej áfa nélkül. A finanszírozást a Bihar Megyei Tanács saját forrásból biztosítja. A szerződés  alapján 13 hónap alatt kell elkészülni a munkálatokkal.

Előző Uniós pénzből újítják fel a volt pénzügyi palotát

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor