Contact

Idén 280 ezer lej értékben szabtak ki büntetést illegális hulladékégetésért

Itthon > Uncategorized > Idén 280 ezer lej értékben szabtak ki büntetést illegális hulladékégetésért

2022 elejétől mostanáig a Környezetvédelmi Őrség Bihar megyei felügyelősége összesen 280 ezer lej értékben bírságolta meg azokat, akik illegálisan égettek hulladékokat.

Az ellenőrzések nyomán Bihar megyében négy céget és négy magánszemélyt büntettek meg, akik műanyaghulladékokat, ruhaneműket, autótartozékokat és gumiabroncsokat égettek el. A Környezetvédelmi Őrség a cégek esetében 50-50 ezer lejes bírságot rótt ki, a magánszemélyeket pedig fejenként 20-20 ezer lejre büntették.

A Bihar Megyei Tanács által megvásárolt térfigyelő kamerák segítségével sikerült azonosítani azokat, aki illegálisan dobnak ki szemetet a közterületekre. Az év elejétől a környezetvédelmi intézmény hat személyt büntetett meg fejenként10 ezer lejre. További négy személy figyelmeztetést kapott azért, mert a szemeteskukák mellett rakták ki hulladékukat.

Ezen akciók célja, hogy közös erőfeszítéssel, Bihar, egy tisztább megye legyen.

Mint ismeretes az elmúlt év végén a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodást között a Bihar Megyei Prefektúrával, a Környezetvédelmi Őrséggel, a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőséggel és az Ecolect Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesülettel.

A Bihar Megyei Tanács a partnerintézményekkel közösen többirányú tevékenységet folytat: (1) tisztasági normák kidolgozása, konkrét büntetések és a felelősség megállapítása az érintettek számára, (2) a hulladékgyűjtő rendszer működtetése, (3) a környezetvédelemre és a köztisztaságra vonatkozó európai uniós források lehívása, (4) a szelektív hulladékgyűjtő udvarok létrehozása a megye városaiban, (5) a kóbor kutyák helyzetének rendezése, (6) a turisztikai övezetek takarítása, (7) környezetvédelmi projektek megvalósítása, és (8) oktatási akciók szervezése ,valamint az önkéntesség ösztönzése.

Mindezek érdekében további együttműködési megállapodásokat kötöttek más intézményekkel és a helyhatóságokkal.

Előző Elkezdődnek a nagyváradi repülőtér rakománytermináljának építési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor