Contact

Oláhszentmiklós az első község, amelyet támogatnak a földgázhálózat bővítésében

Itthon > Uncategorized > Oláhszentmiklós az első község, amelyet támogatnak a földgázhálózat bővítésében

A Bihar Megyei Tanács október 26-i soros ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagyták egy társulási szerződés megkötését Oláhszentmiklós Polgármesteri Hivatalával, a földgázelosztó hálózat kiépítésére a község területén. 

„Egy millió lejjel támogatjuk a polgármesteri hivatalt, tanácsadást biztosítunk a közbeszerzési eljárásokkal és a kivitelezési munkálatok nyomon követésével kapcsolatban. Az első szakaszban 10 kilométer hosszúságú vezetéket fektetnek le, amely biztosítja a község lakossága mintegy 85 százalékának csatlakozását a rendszerhez. Úgy gondoljuk, hogy a támogatás által hozzájárulunk a község gazdasági fejlődéséhez, mivel már vannak befektetők, és mások is szeretnének ott beruházni. Ha kiépül majd a földgázhálózat, akkor biztosan nem csökken majd a lakosság száma, hanem növekedni fog. Tovább folytatjuk majd a társulási szerződések megkötését minden olyan területi-közigazgatási egységgel, amely igényli ezt, a Bihar Megyei Tanács által biztosított társfinanszírozási lehetőségek függvényében”, jelentette ki Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke,  a soros tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón.

Oláhszentmiklós Polgármesteri Hivatala fogja fedezni a Bihar Megyei Tanács által biztosítandó egy millió lej és a helyi önkormányzat része közötti különbözetet a beruházás értékéből, a koncessziós eljárás nyomán.

Mint ismeretes Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke augusztusban ismertette ezt a projektet, amely szerint évente egy millió lejt különítenek el a földgázhálózat bővítésére, ez öt vagy hat önkormányzat támogatását tenné lehetővé.  

Előző Facsemetéket ültetnek az országutak mentén

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor