Contact

Januárban 50 ezer lej értékben róttak ki bírságot illegális szemetelésért

Itthon > Uncategorized > Januárban 50 ezer lej értékben róttak ki bírságot illegális szemetelésért

A térfigyelő kamerák segítségével Bihar megyében öt személyt értek tetten januárban azon, hogy az út mentére hajítják ki a szemetet. Az illegális szemétlerakásért a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság által azonosított öt személyt 10-10 ezer lejre büntették meg.

Ezek az akciók folyamatosan zajlanak, a térfigyelő kamerákat véletlenszerűen, vagy a helyhatóságok kérésére, vagy a terepen szolgálatot teljesítő rendőrök megfigyelése alapján helyezik ki. Ezen intézkedés által szeretnék elbátortalanítani az illegális szemetelőket, illetve megőrizni a tisztaságot a megyében.

A térfigyelő kamerák által rögzített felvételek alapján megfigyelhető, ahogy az autósok megállnak egy-egy út menti parkolóban, és kidobják a hulladékot az út szélére.

A Bihar Megyei Tanács vásárolta meg a térfigyelő kamerákat, és a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Környezetvédelmi Őrség rendelkezésére bocsátotta. A négy videókamera segítségével be lehet azonosítani az illegális szemetelőket és járművüket, akár éjszaka és kedvezőtlen időjárási körülmények között is.

Ismeretes, hogy az elmúlt év végén a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodást kötött a Bihar Megyei Prefektúrával, a Környezetvédelmi Őrség megyei kirendeltségével, a Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysággal, valamint az ECOLCECT Közösségek Közti Fejlesztési Egyesülettel.

Az akciósorozat keretében a Bihar Megyei Tanács a partnerintézményekkel közösen a következő tevékenységekben vesz részt: (1) a köztisztasági normák, a kiszabható büntetések meghatározása és az érintettek felelősségének egyértelmű megállapítása, (2) a hulladékgyűjtési rendszer működtetése, (3) az európai uniós alapok lehívása a köztisztaságra és környezetvédelemre vonatkozó pályázatok esetében, (4) szelektív hulladékgyűjtő telepek kialakítása a megye városaiban, (5) a kóbor kutyák helyzetének rendezése, (6) a turisztikai övezetek tisztán tartása, (7) környezetvédelmi tervek készítése , valamint (8) környezeti nevelésre és önkéntességre vonatkozó akciók szervezése.

Előző Négy ajánlat érkezett a váradszentmártoni körgyűrű építésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor