Contact

Jól halad a váradszentmártoni körgyűrű építése

Itthon > Uncategorized > Jól halad a váradszentmártoni körgyűrű építése

A váradszentmártoni körgyűrű építési munkálatait október 18-án kezdték meg. A munkálatok jó ütemben haladnak, mostanáig elvégezték a földmunkákat, azaz eltávolították a talaj felső rétegét, illetve a növényzetet, majd hidraulikus kötőanyagokkal stabilizálták a leendő útalapot. Ugyanakkor megtörtént a talaj feltöltése, a ballasztréteg elhelyezése, szintre hozása és tömörítése.

A hídépítési munkálatok előkészítésének során kialakították az utat és a technológiai platformot a cölöpök helyének kifúrását végző gépek odaszállítására, illetve működtetésére. Jelenleg fúrják a felüljáró oszlopainak helyét, valamint folytatják az útburkolat kiegyenlítését és tömörítését.

A Nagyvárad és Váradszentmárton közötti összekötő út 5,75 kilométer lesz. A 76. számú országúthoz és a Hájó településhez vezető bekötőutak hossza 2,27 kilométer.  A körgyűrűt kétsávosra tervezték, menetirányonként egy-egy sávval és 10 méter széles. A terelőút mentén kerékpárutat alakítanak ki.

A projekt szerint három hidat, két felüljárót, egy völgyhidat fognak építeni, és négy közlekedési csomópontot hoznak létre.

A váradszentmártoni körgyűrű tervezési és kivitelezési munkálatait a CONSTRUCTII ERBASU (fővállalkozó), a DRUMURI ORASENESTI Rt., a PROCONS GROUP Kft., és a VÁHOSTAV – SK cégekből álló konzorcium végzi.   Az elkerülő út építését 12 hónap alatt kell befejezni.

A beruházás összértéke 177.238.798 lej áfával együtt. A finanszírozást a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretéből elkülönített vissza nem térítendő külső forrásokból történik.

Előző <strong>Elkészült az Esküllő és Biharrósa közötti út felújítása</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor