Contact

Jól haladnak a Fugyivásárhely-Kiskopács közötti megyei útszakasz korszerűsítésének munkálatai

Itthon > Uncategorized > Jól haladnak a Fugyivásárhely-Kiskopács közötti megyei útszakasz korszerűsítésének munkálatai

Tavaly februárban kezdődtek el a 767E jelzésű megyei út  Fugyivásárhely ( Oșorhei) – Kiskopács (Copăcel) közötti szakaszának felújítási munkálatai, amelyek jól haladnak. A megyei útszakasz hossza 12,8 kilométer. A munkálatok során szélesítik az utat, kialakítják az ingatlanok bejáratához való összeköttetéseseket, gyaloghidakat korszerűsítenek, valamint lebontják a Szaránd-völgyi hidat és újat építenek helyette.

„Több mint 10 kilométeren terítik le az első aszfaltréteget az útszakaszon. A következő hónapokban a kopóréteget is ki fogják önteni. A sáncok, leágazások és útszegélyek kialakításán is dolgoznak. Júliusig az összes munkálat befejeződik. A beruházás átadásával  sokkal jobb körülmények között lehet majd közlekedni a Kiskopács-Nagyvárad útvonalon. Augusztusra megnyílik a forgalom előtt a fugyivásárhelyi körgyűrű, amely átveszi a forgalmat ezen az úton”, nyilatkozta  Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A fugyivásárhelyi körgyűrű kivitelezése valamint a 767E jelzésű megyei út Fugyivásárhely-Kiskopács közötti szakaszának felújítási munkálatai a „ Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei úthálózat bővítése” elnevezésű projekt I. szakaszának (767J megyei út- Fugyivásárhely, és 767E jelzésű megyei út- Fugyivásárhely- Kiskopács) részét képezi, amelyet a következő beruházás foglal magába: „ A másodrendű közúti összeköttetések építése és rehabilitációja az úthálózathoz és az TEN-T csomópontokhoz ”

A kivitelező a SC PORR Construct Kft., az I. szakasz esetében a szerződés értéke 108.275.129,09 lej áfa nélkül.  A kivitelezés időtartama 18 hónap, a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától számítva.

A finanszírozást vissza nem térítendő külső forrásokból történik a 2021-2027 Regionális Operatív Program keretéből, a következő pályázaton keresztül: 5. számú beruházási prioritás: Elérhető régió, 3.2. Egyedi célkitűzés (OS).

Ugyanez a projekt magába foglalja a nagyürögdi, biharszentandrási, bihari körgyűrűk építését, a Bihar község és Hegyközpályi közötti összekötő út létesítését, a 763-as számú megyei út Pádis-Ék Ponor közötti szelvényének kivitelezését, valamint a 795. számú megyei út Nagyszalonta-Tenke közötti szakaszának helyreállítását.   Az összes beruházás értéke 130 millió euró.

Előző Közvitára bocsátották a megyei könyvtár  díjszabásaira vonatkozó tervezetet

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor