Contact

Jól haladnak a metropolisz-körgyűrű kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Jól haladnak a metropolisz-körgyűrű kivitelezési munkálatai

A nagyváradi metropolisz-körgyűrű kivitelezései munkálatai az ütemtervnek megfelelően haladnak. Az építők március 4-én elkezdték  felszerelni az első gerendákat a betfiai völgyhídnál, amely 335 méter hosszú és az új út második szakaszán található.

„A völgyhíd egy fesztávja hat gerendát tartalmaz, összesen 12 fesztáv van. Holnap egy újabb fesztávon fognak dolgozni. A Fugyivásárhely-Nagyürögd közötti metropolisz-körgyűrű nyomvonalát két völgyhíd épül Félisfürdő mellett: az egyik a Betfia felé vezető községi út felett lesz, a másik pedig a 76. számú országút felett Félixfürdő kijáratánál. Ebben a hónapban mind a 72 gerendát elhelyezik a Betfia felőli viadukt esetében, áprilistól pedig a Félixfürdő kijáratánál épülő völgyhíd esetében is elkezdik a gerendák rögzítését”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A metropolisz-körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz, és menetirányonként egy-egy sávval fog rendelkezni. A kivitelezési munkálatok két ütemben fognak zajlani. Az út első szakaszán, Félixfürdő kijáratánál építendő, a 76. számú országút feletti viadukt hossza 395 méter.

Az első szakasz hossza 9 kilométeres lesz, a Nagyürögdtől és a 76. számú országút felett építendő viadukt között fog húzódni, a Félixfürdő kijárata felőli részig.  A munkálatokat az ASFAMIXT Kft. (fővállalkozó), az. OPR ASFALT Kft. és a S.C. DACIA FABER Kft cégekből álló konzorcium fogja elvégezni.  A kivitelezésre 18 hónapot szántak, a beruházás értéke 70.143.942,59 lej áfa nélkül.

A II. útszelvény a 9+055 kilométertől egészen a 17-071 kilométerig tart. A második útszakasz a félixfürdői völgyhídtól kezdődik és Fugyivásárhelyig tart, megkerülve Püspökfürdő és Alkér településeket. Mint ismeretes a metropolisz-körgyűrű II. szakaszának kivitelezésével a PORR CONSTRUCT céget bízták meg, ez esetben a szerződés értéke  81.688.374,45 lej áfa nélkül. A munkálatokkal 18 hónap alatt kell elkészülni.

A nagyváradi metropolisz-körgyűrű új közúti összeköttetést biztosít az 1. a 76. és a 79. számú országutak és a metropolisz övezetben létesítendő körgyűrűk között, Fugyivásárhelyen, Félixfürdőn és Nagyürögdön keresztül.  A beruházásnak köszönhetően jelentősen javulni fog a közlekedés ebben az övezetben, amely a megye egyik legforgalmasabb része.

A projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a fugyivásárhelyi, a váradszentmártoni és a nagyürögdi önkormányzatokkal.

Az infrastrukturális beruházást az Anghel Saligny Országos Program alapjaiból finanszírozzák, a nagyváradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács számára elkülönített keretösszegből.

Előző Zajlanak a nagyürögdi körgyűrű kivitelezési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor