Contact

Jól haladnak a nagyváradi Tudományos és Kutatási Park kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Jól haladnak a nagyváradi Tudományos és Kutatási Park kivitelezési munkálatai

A Nagyváradon építendő Tudományos és Technológiai Park kivitelezési munkálatai 75 százalékban elkészültek. Már befejezték a fémszerkezet és a tetőzet kialakítását, valamint az oldalsó záróelemek is elkészültek. 

Jelenleg a belső tereket alakítják ki, valamint az elektromos és épületgépészeti munkálatokat végzik. Ebben a hónapban pedig elkezdődnek a külső munkálatok is.

A központ magába foglalja a földszinttel és két emelettel (F+2E) rendelkező, 5.417,78 négyzetméteres alapterületű épület megépítését és felszerelését bútorokkal, és a tervezett laboratóriumok kutatóberendezésekkel való ellátását, egy 63 férőhelyes parkoló kialakítását, valamint egy kerékpártároló elhelyezését. A laboratóriumokat kutatási célokra, prototípusok fejlesztésére, a mesterséges intelligencia tanulmányozására fogják használni, valamint az első emeleten 15 úgynevezett Open Lab és  3 Makers Eco-System típusú laboratóriumok is lesznek. Az első emeleten egy 300 férőhelyes konferenciatermek alakítanak ki. A második emeleten még 15 innovációs laboratóriumot létesítenek és 4 Makers Eco-System típusú laboratóriumot. 

A Tudományos és Technológiai Park technológia különféle szolgáltatások fog nyújtani a cégeknek, a következő területeken: öko- nanotechnológiák és fejlett anyagok, információs és kommunikációs technológiák, világűr és biztonság, egészségügy, biokémia, energia, környezet és klímaváltozások.

Mint ismeretes a munkálatokat a CONSTRUCȚII ERBAȘU Rt (fővállalkozó). és az ABED NEGO COM cégek alkotta konzorcium végzi. A beruházás összértéke. 39.768.307,19 lej áfával együtt.

Már kiírták a tendert a nagyváradi Tudományos és Technológiai Park munkaeszközeinek és berendezéseinek a megvásárlására.

A közbeszerzési eljárást tíz tételre írták ki, és a leendő laboratóriumok esetében használandó kutatási eszközök és berendezések, valamint a bútorok beszerzésére irányul, az elvégzendő tevékenységeknek megfelelően:

  1. Műanyag additív gyártására használatos berendezés  – 1 darab;
  2. 3D szkenner nagyméretű virtuális modellek készítésére– 1 darab;
  3. Háromdimenziós szkenner alkatrészek pontos mérésére prototípusok készítése céljából, valamint fordított tervezésre– 1 darab;
  4. 5-tengelyes megmunkáló gépek– 1 darab;
  5. 3D koordináta mérőgép – 1darab;
  6. Vizsgálati készlet ( digitális szklerométer, digitális szita, és vizsgáló, pahiméter készülék– mindegyikből 1 darab), klímakamra, univerzális automata prés, betonacél hajlítását vizsgáló berendezés– mindegyikből 1darab;
  7. Anyagok fáradását vizsgáló gép, műanyagok esetében használandó digitális mechanikai ütésvizsgáló – mindegyikből 1 darab;
  8. Műanyagok esetében használandó mechanikus szakító- és nyomásvizsgálati gép, digitális Shore-keménységmérő berendezés műanyagok esetében – mindegyikből 1 darab;
  9. Mesterséges intelligenciát támogató szerver – 1 darab;
  10. Bútorok.

A nagyváradi tudományos-kutatási központ létesítése a Bihar Megyei Tanács egyik projektje, amelyet európai uniós forrásokból valósítanak meg a 2014-2020-as Regionális Operatív Program keretéből. 

Előző Forgalmi korlátozások a megyei utakon a kánikula miatt

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor