Contact

Jól haladnak az Esküllő-Biharrósa közötti útszakasz korszerűsítési munkálatai

Itthon > Infrastruktúra > Jól haladnak az Esküllő-Biharrósa közötti útszakasz korszerűsítési munkálatai

A Belényest (a 76. számú országúttal való kereszteződésnél) és Élesdet (az 1. számú országúttal való kereszteződésénél) összekötő 764. számú megyei út munkálatai jó ütemben haladnak, eddig mintegy 45 százalékban készültek el.

Jelenleg a Bányász-völgy felett húzódó híd közelében dolgoznak, Kalota és Cornet között. Cornet településen megkezdődött a támfalak építése és a járólapokkal borított betonárkok kivitelezése. Esküllő Polgármesteri Hivatala támogatta a kivitelezőt, a víz- és szennyvízhálózatot érintő munkálatok elvégzésében.

A felújítás és korszerűsítés alatt álló útszakasz hossza  33,655 kilométer, amely a 764D számú megyei út kereszteződése, Erdődámos közelében (31+000 km), valamint a 108I megyei út kereszteződése, Esküllő településen (61+655 km) között található. Az út áthalad Révtizfalun, Tomnateken, Kalotán, és véget ér Esküllőn, a 108I megyei úttal való kereszteződésnél.

„Terepszemlét tartottam a 764. számú megyei út, Esküllő-Biharrósa közötti szakaszán, a korszerűsítési munkálatok jól haladnak. Az út mindkét oldalán a támfalak építésén dolgoznak, és a szakaszoktól függően előkészítik a vasszerkezeteket és az út alapját. Az út ezen részének aszfaltozásával, amely eddig kavicsos volt és csak nagyobb járművel lehetett rajta közlekedni, valóban fejlődhet a térség turizmusa. Az út hegyvidéki térségen halad át, ezért változnak a domborzati formák. Ezen  út használatával hamarabb lehet eljutni a Belényesi-medencéből Élesd övezetébe.”, nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

„A 764. számú megyei út Belényes-Biharrósa-Esküllő-Élesd közötti út, a 31+000 kilométertől egészen a 64+655 kilométerig, L 33,655 kilométer terjedő szakaszának javítása és korszerűsítése” elnevezésű beruházás  kivitelezését az ASFAMIXT Kft. végzi. A szerződés értéke  93.543.776,46 lej áfával együtt. A munkálatok kezdete 2019. október 1-e, a kivitelezés időtartama pedig 28 hónap.

Stadiu DJ764 august 2
Előző Hamarosan elkészül a Jádremetéről Kolozs megye felé vezető megyei útszakasz

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor