Contact

Jóváhagyták a biharszentandrási körgyűrű műszaki tervét

Itthon > Uncategorized > Jóváhagyták a biharszentandrási körgyűrű műszaki tervét

A Bihar Megyei Tanács november 15-én megtartott rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták a majdani biharszentandrási körgyűrű kivitelezésének gazdasági-műszaki mutatóit.

A kétsávos körgyűrű hossza 4,9 kilométer lesz, menetirányonként egy – egy sávval. Két körforgalmat és egy hidat fognak létesíteni a Pece -patak felett.

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke ismertette az új út nyomvonalát: „A biharszentandrási körgyűrű megkerüli a települést Biharszentandrás bejáratától kezdődően Körösgyéres irányából a Sebes-Körös felé, majd egy csomópontban találkozik a Biharszentandrást Nagyváraddal összekötő jelenlegi úttal a Cazaban utcai körforgalmon keresztül. Onnan Nagyvárad felé csatlakozik a legfontosabb közlekedési csomóponthoz, amely a következő években Nagyváradon létesül. A leendő Nagyvárad-Arad gyorsforgalmi út, valamint a Nagyvárad és az Észak- erdélyi Autópályát összekötő négysávos út között elhelyezkedő majdani csomópontról van szó. Ennek a projektnek a megvalósítása jövő évben kezdődik el, együtt a nagyürögdi út létesítésével. A kivitelezési munkálatok határideje másfél év. ”

 „A Nagyváradi Metropolisz Övezetben található megyei utak járhatóságának növelése; 2. tétel: II. szektor (797D, 797G, 797E, 797F jelzésű megyei utak) és a III. szektor (797C jelzésű megyei út)”, elnevezésű határozattervezetet a rendkívüli tanácsülésen hagyták jóvá, amely tartalmazza a leendő nagyürögdi körgyűrű műszaki -gazdasági mutatóit is. A két körgyűrű építésének összértéke bruttó129.978.290,53 lej.

Előző Támogatják a földgázhálózat kiépítését Tenke községben

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor