Contact

Támogatják a földgázhálózat kiépítését Tenke községben

Itthon > Uncategorized > Támogatják a földgázhálózat kiépítését Tenke községben

A Bihar Megyei Tanács november 15-i rendkívüli közgyűlésén  a képviselő-testület tagjai jóváhagyták a Tenke község polgármesteri hivatalával kötött társulási szerződést a következő beruházás  közös végrehajtásának érdekében: „Földgázhálózat, valamint szabályozó – mérő-szállító állomás létesítése”.  

A társulási szerződés szerint a Bihar Megyei Tanács egy millió lejt biztosít a beruházásra, nyomon követi a kivitelezési szerződés megvalósítását, valamint közreműködik a munkálatok átvételi folyamatában. Ugyanakkor részt vesz a közbeszerzési eljárások szervezésében, és tagja az ajánlatokat elbíráló bizottságnak.

Tenke község polgármesteri hivatala a koncessziós eljárásokat követően biztosítja a megyei önkormányzat által kiutal összeg és a beruházás ráeső értéke közötti különbözetet. A polgármesteri hivatal megszervezi a közbeszerzési eljárást, nyomon követi és ellenőrzi a megkötött szerződéseket, valamint a földgázhálózathoz való csatlakoztatást. Mint ismeretes Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke ezt projektet augusztusban jelentette be. Évente egy millió eurót fordítanak a földgázhálózat bővítésére, ez azt jelenti, hogy öt vagy hat polgármesteri hivatal kaphat ilyen irányú támogatást. E tekintetben a Bihar Megyei Tanács szeptemberben fogadott el egy együttműködési megállapodást Olákóhszentmiklós polgármesteri hivatalával

Előző Elfogadták a nagyürögdi körgyűrű műszaki-gazdasági mutatóit

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor