Contact

Jóváhagyták a megye hulladéktárolóira vonatkozó műszaki-gazdasági mutatókat

Itthon > Uncategorized > Jóváhagyták a megye hulladéktárolóira vonatkozó műszaki-gazdasági mutatókat

A Bihar Megyei Tanács augusztus 23-i rendkívüli ülésén elfogadták az önkéntes hozzájárulással létesítendő négy hulladéktároló műszaki-gazdasági mutatóit. Ezeket Élesden, Nagyszalontán, Belényesen és Margittán alakítják ki.

Élesden, a George Emil Palade utcán lesz a hulladékgyűjtő platform, összesen 2.080 négyzetméteren. A műszaki-gazdasági mutatók alapján ennek a beruházásnak a teljes költsége 1.536.199,04 lej lesz áfával együtt. A belényesi gyűjtőtelep területe 5.130 négyzetméter lesz, és a Burgundia Mică utcán alakítják ki. Ezen beruházás értéke 1.760.031,49 lej áfával együtt.

A mutatók alapján a margittai hulladéktároló kivitelezésének költsége 1.784.176,14 lej. Ezt a Brândușei utcán hozzák létre 3.100 négyzetméteres területen. Nagyszalontán, a Gestului utcán építik meg a szelektív hulladékgyűjtő platformot, amelynek területe 4.000 négyzetméter. A beruházás becsült értéke 1.1673.194,39 lej áfával együtt. 

Mindegyik központban 12 konténert helyeznek el a következő hulladéktípusok szelektív gyűjtésére: ruhanemű, újrafelhasználható termékek, fém, háztartási eszközök, üveg, elektromos/elektronikus/ háztartási készülékek, műanyag, papír és karton, faanyag, bútor, növényi hulladék, építésből származó törmelék, valamint veszélyes hulladék.

A Bihar Megyei Tanács megépíti a négy hulladéktároló udvart az illető területi- közigazgatási egységben, és ellátja a szükséges felszerelésekkel. A polgármesteri hivatalok biztosítják a szelektív hulladékgyűjtő udvarok működéséhez szükséges feltételeket, valamint kidolgozzák azt a szabályzatot, amely alapján ezeket a tárolókat más közigazgatási-területi egységek is használhatják. A lakosok legalább három évig ingyen vihetnek oda olyan hulladékokat, amelyeket a köztisztasági vállalatok nem szállítanak el.

Ez a projekt kiegészíti a Bihar megyei Integrált Hulladékkezelő Menedzsmentrendszert (SMID), amelynek alkalmazása 2020. októberétől kezdődött. Jelenleg Nagyvárad az egyetlen település Bihar megyében, ahol két hulladéktároló működik.

Előző Elfogadták a veszélyben levő állatok elhelyezésére vonatkozó szabályzatot

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor