Contact

Jóváhagyták a Megyei Hulladékgazdálkodási Tervet

Itthon > Uncategorized > Jóváhagyták a Megyei Hulladékgazdálkodási Tervet

A Bihar Megyei Tanács július 15-i rendes ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták a Megyei Hulladékgazdálkodási Tervet.

A hulladékgazdálkodási tervnek fontos szerepe van a fenntartható gazdálkodás fejlesztésében. A hulladékgazdálkodás tervezése egy állandó folyamat, amelyet az időközben megjelenő új körülmények függvényében felülvizsgálnak és aktualizálnak, a végrehajtását pedig figyelemmel követik és rendszeresen ellenőrzik. Ennek a tervnek a fő célkitűzése a különböző fajtájú és jellegű hulladékok elkülönítése és azok kezelési lehetőségeinek számbavétele. A tervet a Bihar Megyei Tanács dolgozta ki a Bihar megyei Környezetvédelmi Ügynökséggel együttműködve, azon hulladéktípusok kezelésére, amely tevékenység részben vagy teljesen a hatáskörükhöz tartozik. 

Ily módon a terv a következő hulladéktípusok kezelésére vonatkozik: a nem veszélyes és veszélyes települési hulladékok (háztartási és egyéb hasonló jellegű hulladékok, amelyek a kereskedelmi és ipari tevékenységekből és az intézményektől származnak), ideértve a használt étolajat és a települési hulladék egy részét (csomagolásból származó hulladék, elektromos és elektronikus hulladék), valamint az építési és bontási hulladék, a szennyvíztisztításból származó lerakodások.

A terv elolvasható a Bihar Megyei Tanács honlapján a Közérdekű információk/Környezeti információk menüpontnál.

Előző Elfogadták a 767E számú megyei út Fugyivásárhely – Kiskopács közötti szakaszának helyreállítására vonatkozó mutatókat

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor