Contact

Jóváhagyták a rakományterminál építésére vonatkozó együttműködési megállapodást

Itthon > Uncategorized > Jóváhagyták a rakományterminál építésére vonatkozó együttműködési megállapodást

A Bihar Megyei Tanács június 30-i rendes ülésén elfogadták a nagyváradi repülőtér cargo-termináljának megépítésére vonatkozó partnerségi megállapodást.  Ez esetben a Bihar Megyei Tanács, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség és a Nagyváradi Repülőtér Önálló Ügyvitelű Vállalat köt egymással megállapodást.

A terminál egy 14,4 hektáros területre épül, amelyet 2013-ban adtak át a Honvédelmi Minisztérium kezeléséből, a Bihar Megyei Tanácséba.

A megyei önkormányzat biztosítja a beruházás kivitelezéséhez szükséges területet és megszervezi a közbeszerzési eljárást, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal pedig adókedvezményeket nyújt a beruházások támogatásának érdekében. A nagyváradi repülőtér vállalja, hogy a rakománytermináltól új kifutópályát hoz létre a le- és felszállópályához, az ADLO pedig biztosítja a közutakhoz való csatlakozást, és az Eurobusiness II. számú Ipari Park közüzemi rendszeréhez való hozzáférést.

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke a június 29-én tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2023-ban kell elkészülnie a kifutópályának, a repülőgépek parkolóhelyének és a csarnokok egy részének, amelyeket az érdeklődő cégek használhatnak. A tendert augusztusban hirdetik meg.

            A beruházás megvalósításának érdekében a megyei tanácsosok az ülésen elfogadták a 14,38 hektáros terület átkerülésére vonatkozó határozattervezetet, Bihar megye területi-közigazgatási egységének köztulajdonából, Bihar megye területi-közigazgatási egységének magántulajdonába.

Az együttműködési megállapodást már elfogadta a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal is a helyi tanács június 29-i rendes ülésén.

Előző Elfogadták a civil szervezetek finanszírozásának szabályzatát

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor