Contact

Jóváhagyták a váradszentmártoni körgyűrű nyomvonalát, és a műszaki-gazdasági mutatókat

Itthon > Uncategorized > Jóváhagyták a váradszentmártoni körgyűrű nyomvonalát, és a műszaki-gazdasági mutatókat

A Bihar Megyei Tanács szeptember 16-i, rendes ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták a váradszentmártoni körgyűrű nyomvonalának jóváhagyására vonatkozó határozattervezetet. Ugyancsak a megyei tanácsülésen megszavazták a „Nagyvárad municípium és Váradszentmárton község közötti összekötő út” elnevezésű beruházás műszaki-gazdasági mutatóit.

A körgyűrű 5,7 kilométer hosszú lesz, a nagyváradi Hunyadi János utcából fog indulni, és elkerüli Váradszetnmártont, valamint Püspökfürdőt és Félixfürdőt is.  A projekt szerint két felüljárót is építenek, és több körforgalmat alakítanak ki. Az elkerülő utat kétsávosra tervezik, menetirányonként egy-egy sávval, amelyek szélessége 3,5 méter.

A nyomvonal mentén két méter széles kerékpárutat is létesítenek. A DN76-os országút és az új körgyűrű közötti összeköttetés biztosítása érdekében egy körülbelül 900 méter hosszúságú utat is építenek, a Váradszentmárton bejáratánál lévő körforgalom térségébe, közismertebb nevén az ANL lakónegyedbe.

A hatástanulmány szerint a beruházás becsült költsége 220.454.319,03 lej áfával együtt. A beruházás finanszírozása vissza nem térítendő külső forrásokból történik, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastruktúra Operatív Programon keresztül. A körgyűrű megvalósításának időszaka 17 hónap, ebből három hónap vesz igénybe a tervezés, és 14 hónapot a kivitelezés.

Az elkerülő út hozzájárul a Váradszentmártonon és Félixfürdőn áthaladó forgalom csökkentéséhez, amely a 76. számú országút intenzív közúti közlekedésből adódik.

Előző Pénzt utaltak ki a felekezeteknek a megyei költségvetésből

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor