Pénzt utaltak ki a felekezeteknek a megyei költségvetésből

A Bihar Megyei Tanács szeptember 16-i, rendes ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagyták 400 ezer lej szétosztását a Bihar megyei vallási felekezetek között.

A pénz szétosztásánál több szempontot vettek figyelembe: a hívek felekezeti számarányát, a megkezdett építkezéseket, a szociális kritériumokat, valamint a kisebb, szegényebb parókiákat és közösségeket.

Ennek alapján a számszerűleg legnagyobb felekezet, 58 százalékos aránnyal, az ortodox, amely 220 ezer lejben részesült, a reformátusoknak, akiknek számaránya 18,7 százalék, 75 ezer lejt utaltak ki, a többi felekezet 105 ezer lejt kapott. A felekezetek számára meghatározott 400 ezer lejt 22 egyházközség és parókia között osztották szét, amelyek 5 ezer és 110 ezer lej közötti összeget kaptak.

A pénzügyi támogatást bizonyos dokumentumok alapján ítélik oda, mint például az építési és javítási munkálatok költségfelmérése, a felekezetek jóváhagyása különféle tevékenységekre, a szociális segítségnyújtásra vonatkozó igények esetén, az ennek lebonyolítására vonatkozó tervezet, valamint az előterjesztésben szereplő egyéb igazoló dokumentumok.

Előző Módosul a szervezeti ábra/Új állások az uniós alapok, valamint az útügyi és beruházási osztályoknál

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast