Contact

Munkalátogatás a Multifunkcionális Kulturális Központ építési helyszínén

Itthon > Uncategorized > Munkalátogatás a Multifunkcionális Kulturális Központ építési helyszínén

Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke április 5-én megtekintette a leendő Multifunkcionális Kulturális Központ építési helyszínét. Az alelnök mellett a munkalátogatáson részt vett a projekt végrehajtásáért felelős intézmény műszaki csoportja és az építkezés felügyeletével megbízott szakember.

Megbeszélést tartottak a központ műszaki tervét elkészítő Stefano Pozzi vállalkozás és a kivitelezéssel megbízott Erbașu cég képviselőivel, amelyen a munkálatok következő fázisairól volt szó. 

„Nagyon fontos, hogy a felhasználandó építkezési anyagok jó minőségűek legyenek, ugyanis egy jól megépített, nagyon jó akusztikájú épületet szeretnénk kivitelezni. Konzultációkat folytattunk az ilyen jellegű projektekkel foglalkozó osztrák és olasz szakemberekkel annak érdekében, hogy az épület alkalmas legyen koncertek és más típusú előadások megtartására”, közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A kivitelezők befejezték az építkezési helyszín előkészítését és megtisztították a területet. Jelenleg földmunkálatok zajlanak, eltávolítják a növényzetet és feltörték a meglévő betonréteget. Ezt követően vezetőgerendák (támfalak a földmunkagépek irányítására), valamint a zsalusható falak (függőleges vasbetonelemek) kivitelezéséhez fognak hozzá. Ezen a nyáron kezdődnek meg a földfúrások és a földmunkák. 

Az ingatlanegyüttes a következő helyiségekből áll: az 1244 négyzetméteres alapterülettel rendelkező nagyterem 1077 ülőhellyel, amiből 22 ülőhelyet a fogyatékkal élő személyek számára alakítottak ki, a színpad, egyéb színpadi terek és a művészek által használt terek, két multifunkcionális kisterem, amelyek összterülete mintegy 607 négyzetméter,az előcsarnok körülbelül 1630 négyzetméteres helyiségek, ide tartozik például az alagsori rész és egy kulturális jellegű közösségi munkavégzésre alkalmas terület.  Közélelmezési egységek is lesznek a központban.

A projekt tartalmazza az épület kivitelezését és a közművesítés kiépítését, a bekötőutak, a sétányok és a járdák elkészítését, valamint a zöld övezetek kialakítását. A Construcții Erbașu céggel aláírt kivitelezési szerződés értéke 19.524.356,49 lej áfával együtt, a munkálatok kivitelezésének határideje pedig 32 hónap.

A kulturális központ építése helyszínének összterülete 17.778 négyzetméter. A beépített terület mintegy 10.450 négyzetméter, az épület teljes hasznos területe pedig körülbelül 8.015 négyzetméter.

A projektet európai uniós forrásokból finanszírozzák, a Románia-Magyarország határon átnyúló program keretében.

A nagyváradi multifunkcionális kulturális központ a Bihorul Sportiskola, a Partenie Cosma Közgazdasági Főgimnázium, a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár, a Körösvidéki Múzeum, a Területi Munkafelügyelőség, az Állami Számvevőszék leendő új székhelye és a Făgărașului utca által határolt területen fog felépülni.

Előző Jól haladnak a Fugyivásárhely-Kiskopács közötti megyei útszakasz korszerűsítésének munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor