Contact

Júniusban 35 ezer lej értékben róttak ki bírságot illegális szemetelésért

Itthon > Uncategorized > Júniusban 35 ezer lej értékben róttak ki bírságot illegális szemetelésért

A térfigyelő kamerák segítségével júniusban nyolc személyt értek tetten Bihar megyében azon, hogy a megyei utak mellett illegálisan hajítják ki a szemetet. Az illegális szemétlerakásért a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság összesen 30 ezer lej értékben szabott ki pénzbírságot az elkövetőknek.

A térfigyelő kamerák által rögzített felvételek alapján megfigyelhető, ahogy a járművezetők megállnak egy-egy megyei út menti parkolóban, és közvetlenül az autóból, vagy a járműből való kiszállást követően kidobják a hulladékot az út szélére.

 Az azonosított személyek közül ötöt figyelmeztetésben részesítettek, a másik három esetében pedig fejenként 10 ezer lejes bírságot szabtak ki.

Ezek az akciók folyamatosan zajlanak, a térfigyelő kamerákat véletlenszerűen, vagy a helyhatóságok kérésére, vagy a terepen szolgálatot teljesítő rendőrök megfigyelése alapján helyezik ki a megyei utak menti parkolókban. Ezen intézkedés által szeretnék elbátortalanítani az illegális szemetelőket, illetve megőrizni a tisztaságot a megyében.

A Bihar Megyei Tanács vásárolta meg a térfigyelő kamerákat, amelyeket a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Környezetvédelmi Őrség rendelkezésére bocsátott. A négy videókamera segítségével be lehet azonosítani az illegális szemetelőket és járművüket, akár éjszaka és kedvezőtlen időjárási körülmények között is.

A megyei utak menti parkolók mellett a Bihar megyén áthaladó országutakon lévő parkolókat is megfigyelik. Kilenc térfigyelő kamerát helyeztek el öt parkolóban, ahol a leggyakoribb a hulladékok kidobása. Ez a zászlósprojekt a (1) Bihar Megyei Tanács, a (2) Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, az (3) Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) keretében működő Kolozsvári Regionális Útügyi és Hídigazgatóság, az  (4) RCS&RCS cég, és a  (5) BITROOT SOLUTION cég közötti együttműködés alapján valósul meg.

Mint ismeretes 2020 végén a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodást között a Bihar Megyei Prefektúrával, a Környezetvédelmi Őrséggel, a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőséggel és az ECOLECT Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesülettel.

A Bihar Megyei Tanács a partnerintézményekkel közösen többirányú tevékenységet folytat: (1) tisztasági normák kidolgozása, konkrét büntetések és a felelősség megállapítása az érintettek számára, (2) a hulladékgyűjtő rendszer működtetése, (3) a környezetvédelemre és a köztisztaságra vonatkozó európai uniós források lehívása, (4) a szelektív hulladékgyűjtő udvarok létrehozása a megye városaiban, (5) a kóbor kutyák helyzetének rendezése, (6) a turisztikai övezetek takarítása, (7) környezetvédelmi projektek megvalósítása, és (8) oktatási akciók szervezése ,valamint az önkéntesség ösztönzése.  Mindezek megvalósításának érdekében további együttműködési megállapodásokat kötöttek más intézményekkel és a helyhatóságokkal.

Előző Diákok jártak a Bihar Megyei Tanácsnál

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor