Contact

Két ajánlatot nyújtottak be a diófási pszichiátriai kórház épületének felújítására

Itthon > Uncategorized > Két ajánlatot nyújtottak be a diófási pszichiátriai kórház épületének felújítására

A Bihar Megyei Tanács februárban hirdette meg a „Diófási Pszichiátriai Kórház épületei energetikai hatékonyságának növelése és rehabilitációja” elnevezésű beruházás tervezési és kivitelezési munkálatainak elvégzésére vonatkozó tendert, amelyre két ajánlat érkezett.

A következő cégek nyújtottak be árajánlatokat: (1) a DUMEXIM valamint (2) a Manelli Construcții Generale (fővállalkozó), Manelli Impresa és Interactiv Design alkotta konzorcium. A beruházás becsült összértéke 21.693.366,69 lej áfa nélkül. Ezt követően kerül sor az ajánlatok műszaki és pénzügyi szempontból történő értékelésére, majd ennek nyomán állapítják meg a tender nyertesét.  

A projekt szerint öt épületrészt fognak felújítani, amelyekben a diófási pszichiátriai kórház, valamint a diófási egészségügyi-szociális ellátóközpont működik. A beruházás legfontosabb célkitűzése, az ingatlanok energetikai hatékonyságának növelése, az éves energiafogyasztás csökkentésével, valamint a környezetvédelemi szempontok figyelembe vétele az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése által.  

Ezen célkitűzések megvalósítása érdekében hőszigetelik az ingatlanokat, kicserélik a fűtés- és az elektromos hálózatot, valamint korszerűsítik a mosdókat.  

A „Diófási Pszichiátriai Kórház épületei energetikai hatékonyságának növelése és rehabilitációja” elnevezésű projekt megvalósítására a PNRR 5. szegmense, amely az úgynevezett „Felújítási hullám” keretében kértek támogatást. Ez a program 2. prioritási tengelye, amely a „Középületek részleges vagy teljes energetikai felújítására” vonatkozik.

Mint ismeretes januárban írták alá a diófási pszichiátriai kórház épületének felújítására vonatkozó finanszírozási szerződést, a beruházás az Országos Helyreállítási és Ellenállóképességi Alap kereteiből fogják támogatni. A Bihar Megyei Tanács által benyújtott projekt támogatása teljes egészében vissza nem térítendő finanszírozás.

Előző Tendert írtak ki hulladékgyűjtő udvarok építésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor