Contact

Tendert írtak ki hulladékgyűjtő udvarok építésére

Itthon > Uncategorized > Tendert írtak ki hulladékgyűjtő udvarok építésére

A Bihar Megyei Tanács  tendert írt ki a megyében létesítendő 16 hulladékgyűjtő udvar tervezési és kivitelezési munkálataira. Az erre vonatkozó felhívást az Elektronikus Közbeszerzési rendszerben tették közzé.  Ez a hulladéktárolók udvarok építésének második szakasza.

A következő településeken önkéntes hozzájárulással fognak létrehozni hulladéktárolókat: Miklóirtás, Kiősi, Keményfok, Vámosláz, Bors, Nagyürögd, Kiskopács, Bontesd, Bályok, Belényesirtás, Hegyközpályi, Alsókocsoba, Dragánfalva ,Hagymádfalva, Vaskoh és Vaskohsziklás.

A projekt becsült összértéke 35.470.158,34 lej áfa nélkül. Az ajánlatok benyújtásának határideje 2023. április 19-e. A finanszírozást európai uniós alapokból biztosítják a 2014-2020 Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében.

A licitációt a következő négy övezet esetében szervezik meg: 1. ÖVEZET: Bors, Hegyközpályi, Nagyürögd és Kiskopács községek; 2. ÖVEZET: Vaskohsziklás és Vaskoh város, valamint, Dragánfalva és Bontesd község; 3. ÖVEZET: Hagymádfalva, Vámosláz, Bályok és Kisősi községek , valamint a 4. ÖVEZET: Keményfok, Alsókocsoba, Miklóirtás és Belényesirtás községek.

Ezek mellett további tizenhat hulladéktároló udvart építenek a következő településeken: Belényes, Margitta, Nagyszalonta, Élesd (ezek hamarosan elkészülnek), Érmihályfalva, Székelyhíd, Biharszentandrás, Tenke, Magyarcséke, Fugyivásárhely, Mezőtelegd, Rév, Barátka, Papfalva, Váradszentmárton és Oláhszentmiklós (ezen települések esetében már kiírták a közbeszerzési eljárást és zajlik a beérkezett ajánlatok értékelése).

Minden központban nagyméretű konténereket helyeznek el a következő hulladékok szelektív gyűjtésére: ruhaanyagok, újrafelhasználható termékek, fém, háztartási cikkek, üveg, elektromos és elektronikus termékek, műanyagok, papír-karton, faanyagok, bútorok, növényi eredetű hulladékok, építőipari törmelékek és veszélyes hulladékok.

A Bihar Megyei Tanács finanszírozza a hulladéktároló udvarok megépítését és felszerelését.

 A polgármesteri hivatalok biztosítják a hulladéktárolók működéshez szükséges körülményeket, és kidolgozzák a központok szabályzatát úgy, hogy ezt más területi-közigazgatási egységek is használhassák. A környékbeli lakosok legalább három évig ingyen vihetnek oda olyan hulladékokat, amelyeket a helyi köztisztasági vállalatok nem szállítanak el.

A központok szervezési és működési módját, a lakosoktól átvehető hulladékok típusát és mennyiségét, a programot, a szomszédos településeket és ezek kiszolgálásának feltételeit, a szelektívhulladék-gyűjtő központok működéséről szóló szabályzat tartalmazza. Ezt mindegyik helyi tanácsnak el kell fogadnia, a Bihar Megyei Tanács előzetes jóváhagyásával.

Előző <strong>Közvita a gazdával rendelkező kutyák ingyenes ivartalanításáról Bihar megyében</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor