Contact

Két UNITER-díj a Mária királyné Színháznak

Itthon > Uncategorized > Két UNITER-díj a Mária királyné Színháznak

A Petru Vutcărău által rendezett Ny. V. Gogol A revizor című előadás két fontos díjat hozott a Mária királyné Színháznak, az UNITER (Román Színházi Szövetség) Díjátadó Gáláján, amelyet immár 29.  alkalommal tartottak meg.

Răzvan Vicoveanu színész elnyerte a legjobb főszerepért járó díjat Ivan Alekszandrovics Hlesztakov szerepében nyújtott alakításáért.  A díjat Vlad Zamfirescu, a Bulandra Színház ideiglenes menedzsere adta át. Răzvan Vicoveanu esetében ez az egymás követő második alkalom, amikor az UNITER zsűrije értékeli színészi tevékenységét, ugyanis tavaly a legjobb mellékszereplő kategóriában kapott jelölést, Lucas Hnath A keresztények című darabban alakított Joshua szerepéért, az előadást Radu Iacoban rendezte.

A második fontos elismerés, amiben a Mária királyné Színház részesült, A revizor című előadás kapcsán, az a legjobb díszletnek járó díj, amelyet Adrian Damiannak ítéltek oda.

Ugyanakkor a 2021-es évadban egy másik UNITER – jelölést is kapott a Mária királyné Színház, a pályakezdő kategóriában Diana Păcurar rendező személyében, Edward Albee Három magas nő című előadásáért.

A 29. UNITER Díjátadó Gálát július 19-én, hétfőn tartották meg a bukaresti I.L. Caragiale Nemzeti Színházban. A jelöléseket végző zsűri a következő színházi kritikusokból állt: Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki és Claudiu Groza. A díjakat odaítélő zsűri a következőkből állt: Puiu Antemir (díszlettervező), Dorina Lazăr (színész), Alina Epîngeac (színházi kritikus), és  Octavian Saiu (színházi kritikus).

Előző Aláírták a Bihar és Hegyközpályi között építendő új megyei út hatástanulmányáról szóló szerződését

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor