Contact

Kihirdették a kulturális központra vonatkozó tervpályázat nyertesét

Itthon > Uncategorized > Kihirdették a kulturális központra vonatkozó tervpályázat nyertesét

Brassóból, Kolozsvárról és Bukarestből nevezett be összesen öt  építészeti és tervezési cég a leendő nagyváradi kulturális multifunkcionális központra vonatkozó tervpályázatra, amelyet a Bihar Megyei Tanács szervezett.

Az első helyen végzett a brassói Stefano Pozzi & Partners Kft., a lehetséges százból 72,2 pontot ért el.

Második az Atelier Mass Kft. lett  71,8 ponttal, a harmadik a  Mladin Workshop for Architecture Kft. 69,8 ponttal. A negyedik és ötödik helyen pedig a Re-Act Now Architecture Kft. és a  Dico és Țigănaș tervezőiroda végzett.

„Az ingatlan építésére 4-4500 négyzetméter áll rendelkezésre. A központ számos tevékenységnek fog helyet biztosítani: előadásoknak, konferenciáknak, kongresszusoknak és egyéb típusú rendezvényeknek.  A megépülő ingatlanban lesz egy 1000-1200 férőhelyes nagyterem, és több kisebb terem. Az üzleti szféra is  szervezhet ott eseményeket. A zsűri tagjaként figyelembe vettem a bevételi lehetőségeket és a működést követő fenntartási költségeket is. A projekt finanszírozásának biztosítására európai uniós pályázatot nyújtunk be a Románia-Magyarország határon átnyúló programon keresztül.”, jelentette ki a december 17-én tartott sajtótájékoztatón Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

„Az a célunk, hogy jövő év közepéig készüljön el a létesítmény terve, azt követően pedig kiírjuk a tendereljárást a beruházás kivitelezésére. A munkálatok finanszírozását kezdetben a Bihar Megyei Tanács költségvetéséből biztosítjuk, majd a kiadásokat az európai uniós alapokból fogjuk fedezni. Azt tervezzük, hogy 2024-ig felépülhet ez a központ”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A következő díjakat osztják ki: I. díj – a tervezésre vonatkozó szerződés értéke, a nyertes projekt általános becsült értékének legfeljebb 3 százaléka, II. díj – 40.000 lej, III. díj – 25.000 lej, a IV. és V. helyezést dicséretben részesülnek. A pályázatot benyújtó cégek mindegyike részvételi oklevelet kap.

A zsűri a következő szempontok alapján értékelte a beérkezett pályamunkákat: (1) kreativitás, eredetiség és építészeti/urbanisztikai/funkcionális/tájrendezési minőség– legtöbb 55 pont, (2) életképesség, racionalitás és fenntarthatóság– maximum 30 pont, (3) a tervpályázatban szereplő feladatok megvalósítása– legtöbb 10 pont, valamint (4) az ötletek bemutatásának érthetősége és minősége– legtöbb 5 pont.

A multikulturális kulturális központ a Bihorul Sportiskola, a Partenie Cosma Közgazdasági Főgimnázium, a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár, a Körösvidéki Múzeum, a Területi Munkafelügyelőség, az Állami Számvevőszék leendő új székhelye és a  Făgărașului utca által határolt területen fog majd működni.

A létesítményben lehet majd szervezni előadásokat, koncerteket vagy  kongresszusokat, hozzájárulva ezáltal Nagyvárad és Bihar megye kulturális, üzleti és tudományos jellegű turisztikai szolgáltatásainak bővítéséhez.

I. hely:

II. hely:

III. hely:

Előző Kiírták a tendert a váradszentmártoni körgyűrű megépítésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor