Contact

Kiírták a tendert a váradszentmártoni körgyűrű megépítésére

Itthon > Uncategorized > Kiírták a tendert a váradszentmártoni körgyűrű megépítésére

A Bihar Megyei Tanács december 16-án hirdette meg a közbeszerzések elektronikus rendszerében a váradszentmártoni körgyűrű tervezésére és kivitelezésére vonatkozó tendert.

A körgyűrű Nagyvárad irányából megkerüli Váradszentmártont és Félixfürdőt, biztonságosabbá és gyorsabbá téve a tranzitforgalmat, amely jelenleg a 76. számú országúton zajlik, a településközpontokon keresztül.

A terelőút 5,7 kilométer hosszú lesz, amihez még hozzáadódik a bekötőutak hossza, ami több mint két kilométer. A körgyűrű kétsávos lesz menetirányonként egy-egy sávval és 10 méter széles. A terelőút mentén három méter széles kerékpárutat alakítanak ki.

Az útvonal kiindulópontja a nagyváradi Hunyadi János utca, és megkerüli majd Váradszentmártont, Püspökfürdőt és Félixfürdőt. Létesül majd három híd , két felüljáró, egy viadukt és három körforgalom is. Ezek mellett a 76-os számú országút és az új körgyűrű közötti összeköttetés biztosítására egy 900 méter hosszú bekötőutat építenek a Váradszentmárton bejáratánál lévő körforgalom közelében, az úgynevezett ANL-negyedben.

Árajánlatokat 2022. február 17-ig lehet tenni, a projekt becsült értéke 154.516.001,34 lej és 169.967.601,47 lej közötti. A finanszírozást európai uniós forrásokból biztosítják a 2014-2020-as Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretében.

A körgyűrű építésének határideje 17 hónap, ebből három hónapot vesz igénybe a tervezés, 14 hónapot pedig a kivitelezés. 

Előző Takarítási akciókra kapott 1,7 millió lejt tizenkét község

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor