Contact

Kihirdették a metropolisz-körgyűrű  I. szakaszának kivitelezőjét

Itthon > Uncategorized > Kihirdették a metropolisz-körgyűrű  I. szakaszának kivitelezőjét

A nagyváradi metropolisz-körgyűrű tervezési és építési munkálataira kiírt tenderre hét ajánlat érkezett. Ezek értékelése és elbírálása nyomán kijelölték az út I. szelvényére -a  Félixfürdő- Nagyürögd közötti 9 kilométeres szakaszra- vonatkozó közbeszerzési eljárás nyertesét.

A legjobb ajánlatot az ASFAMIXT Kft.-ből, az OPR ASFALT Kft.-ből és a DACIA FABER Kft.-ből álló konzorcium nyújtotta be, ennek értéke 70.143.942,59 lej áfa nélkül. A fellebbezések benyújtásának határideje 2023. július 10-e.

Mint ismeretes a  metropolisz-körgyűrű II. szakaszának kivitelezésével a PORR CONSTRUCT céget bízták meg, ez esetben a szerződés értéke  81.688.374,45 lej áfa nélkül.

„ Abban az esetben ha nem nyújtanak be fellebbezést, a pályázatokat elbíráló bizottság döntése ellen, akkor július közepéig aláírjuk a munkálatokra vonatkozó tervezési és kivitelezési szerződést. Ettől az időponttól számítva, három hónapon belül elkészülnek a műszaki tervek, időn ősszel pedig elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok.

A metropolisz-körgyűrű Fugyivásárhely-Félixfürdő szakaszának kivitelezője, a Porr Construc cég, hamarosan  véglegesíti a műszaki terveket, így arra készülünk, hogy augusztus elején elkezdődnek a kivitelezési munkálatok. Másfél év alatt elkészül a metropolis-körgyűrű mindkét szakasza. 2025-től ezzel a beruházással is bővülni fog a metropolisz övezet úthálózata”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke

A nagyváradi metropolisz-körgyűrű új közúti összeköttetést biztosít az 1. a 76. és a 79. számú országutak között, Fugyivásárhelyen, Félixfürdőn és Nagyürögdön keresztül.  

A metropolisz-körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz, és menetirányonként egy-egy sávval fog rendelkezni. A kivitelezési munkálatok két ütemben fognak zajlani. Az első szakasz hossza 9 kilométeres lesz, a Nagyürögdtől és a 76. számú országút felett építendő viadukt között fog húzódni, a Félixfürdő kijárata felőli részig. A második útszakasz ettől a völgyhídtól kezdődik és Fugyivásárhelyig tart, megkerülve Püspökfürdő és Alkér településeket.

A „Nagyváradi Metropolisz-körgyűrű –1. szakasz: 0+000 – 9+055 kilométer között és a 2. szakasz: 9+055 – 17+017 kilométer között” elnevezésű beruházást az Anghel Saligny Országos Program alapjaiból finanszírozzák, a nagyváradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács számára elkülönített keretösszegből. A beruházás összértékének 80 százalékát a kormány finanszírozza, 20 százaléka pedig a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal hozzájárulása.

Mint ismeretes a projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a fugyivásárhelyi, a váradszentmártoni és a nagyürögdi önkormányzatokkal.

Előző Elkezdődtek  az élesdi körgyűrű az aszfaltozási munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor