Contact

Kihirdették a metropolisz-körgyűrű  II. szakaszának kivitelezőjét

Itthon > Uncategorized > Kihirdették a metropolisz-körgyűrű  II. szakaszának kivitelezőjét

A nagyváradi metropolisz-körgyűrű II. szakaszának tervezési és kivitelezési munkálataira kiírt tender esetében benyújtott ajánlatok elemzését és értékelését követően kijelölték a nyertes céget. A legjobb ajánlatot a SC PORR CONSTRUCT Rt. cég nyújtotta be. A nyertes ajánlat értéke 81.688.374,45 lej áfa nélkül.

A metropolisz-körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz, és menetirányonként egy-egy sávval fog rendelkezni. A kivitelezési munkálatok két ütemben fognak zajlani. Az első szakasz hossza 9 kilométeres lesz, a Nagyürögdtől és a 76. számú országút felett építendő viadukt között fog húzódni, a Félixfürdő kijárata felőli részig. A második útszakasz ettől a völgyhídtól kezdődik és Fugyivásárhelyig tart, megkerülve Püspökfürdő és Alkér településeket.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben közzétett tender I. szakaszának elkészítésére 7 ajánlat érkezett, a II. szakasz esetében pedig 6 ajánlat. Az I. szakaszra vonatkozó ajánlatok pénzügyi  értékelése folyamatban van, ezt követően kijelölik majd a tender nyertesét.  

A „Nagyváradi Metropolisz-körgyűrű –1. szakasz: 0+000 – 9+055 kilométer között és a 2. szakasz: 9+055 – 17+017 kilométer között” elnevezésű beruházást az Anghel Saligny Országos Program alapjaiból finanszírozzák, a nagyváradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács számára elkülönített keretösszegből. A beruházás összértékének 80 százalékát a kormány finanszírozza, 20 százaléka pedig a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal hozzájárulása.

Mint ismeretes a projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a fugyivásárhelyi, a váradszentmártoni és a nagyürögdi önkormányzatokkal.

Előző Találkozókon népszerűsítik a megyei ipari parkokat

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor