Contact

Kihirdették a metropolisz-övezetbeli körgyűrűk kivitelezésére kiírt tender nyertesét

Itthon > Uncategorized > Kihirdették a metropolisz-övezetbeli körgyűrűk kivitelezésére kiírt tender nyertesét

A közbeszerzési eljárás befejezését követően kijelölték a Nagyváradi Metropolisz Övezetben (ZMO) létesítendő (Fugyivásárhelyen, Biharszentandráson és Nagyürögdnél) körgyűrűk kivitelezőjét.

A „Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei úthálózat bővítésére” elnevezésű projekt vonatkozik a Fugyivásárhely és Kiskopács közti 12,7 kilométer hosszú 767E jelzésű megyei út felújítására, valamint a fugyivásárhelyi (5,8 kilométer), a biharszentandrási (5 kilométer) és a nagyürögdi (8,4 kilométer) körgyűrűk kialakítására.  

A tendert két útszelvényre írták ki. Az első a fugyivásárhelyi körgyűrű kialakítására és a Fugyivásárhely-Kiskopács közti 767E jelzésű megyei útra vonatkozik, a második pedig a biharszentandrási és a nagyürögdi körgyűrűk építésére. Mindkét esetben a PORR CONSTRUCT cég szerepelt az első helyen az ajánlatok elbírálása után..

Az első beruházás esetében a nyertes árajánlat értéke 108.275.129,09 lej áfa nélkül, a másodiknál pedig 84.394.118,95 lej áfa nélkül. A megbízási szerződéseket 2023. február 2-án fogják aláírni, a fellebbezési időszak letelte után. A finanszírozást vissza nem térítendő pénzforrásokból biztosítják, a Regionális Operatív Program keretében. A projektre vonatkozó műszaki tervek és a hatástanulmányok már elkészültek.

A Bihar Megyei Tanács vállalta, hogy három új körgyűrűt épít a Nagyváradi Metropolisz Övezetben, együttműködve az érintett települések (Fugyivásárhely, Biharszentandrás és Nagyürögd) polgármesteri hivatalaival.

A „Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak bővítése” elnevezésű projekt megvalósítására vonatkozó döntés szükségességét, a Nagyváradi Metropolisz Övezetek útjainak nagy gépjárműforgalma indokolja, valamint az a tény, hogy nagyon sokan Nagyvárad térségében dolgoznak, több mint 160 ezer munkahelyből 115 ezer a metropolisz övezetben található.  

Előző <strong>Nyílt levélben kérik az észak-erdélyi autópálya építési ütemének felgyorsítását</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor