Contact

Kihirdették a rakományterminálra vonatkozó beruházás nyertesét

Itthon > Uncategorized > Kihirdették a rakományterminálra vonatkozó beruházás nyertesét

A Bihar Megyei Tanács  kijelölte azt a céget, amely megépíti a nagyváradi repülőtér rakományterminálját. A pályázatokat elbíráló bizottság a CTPARK IOTA Kft. által benyújtott ajánlatot nyilvánította nyertesnek. 

A cég összesen 32.078.869 euró (ez az összeg 223 euró/négyzetméternek felel meg) értékben hajtja végre a befektetést, a licitáción a minimálisan megállapított kezdőösszeg 3.597.225 euró volt, azaz 25 euró/négyzetméter. A projekt szerint 25,7 millió euró értékben épületeket (raktár, hangár) létesítenek, és a repülőgépek számára kifutópályát, csatlakozást és parkolást biztosító részt alakítanak ki, valamint bekötőutat és parkolási lehetőséget hoznak létre a járműveknek, ezekre mintegy 6,4 millió eurót különítenek el. 

A nyertes ajánlat más kulcsfontosságú eleme a használati díj szintje és 100 munkahely létesítése. Az CTPARK IOTA Kft. által javasolt díjszabás évi 0,6 euró négyzetméterenként, ennek minimális kezdőösszegét 0,32 euró/négyzetméter/év határozták meg a tenderen. A beruházás teljes földterületéhez, amely 143.880 négyzetméter, viszonyítva a díjszabás meghatározott értéke 86.333,4 euró/év, azaz 25 évre 2.158.335 euró. A cég 25 évig veheti igénybe a földterületet.

A repülőgépek kifutópályája, amely biztosítja az összeköttetést a fel- és leszállópályához a nagyváradi repülőtéren, valamint a rakományterminál díjmentesítve Bihar megye köztulajdonába fog kerülni.

 

A beruházás három szakaszban fog megvalósulni:

  • a projekt első szakasza, amely10,9 millió eurót tesz ki és a tervezett beruházás 34 százalékát jelenti 2021 negyedik negyedévében veszi kezdetét, és 2022-ben fog zajlani ;
  • a projekt második fázisa, ennek keretében11,8 millió értékű beruházás fog megvalósulni, és amelyik  együtt az első szakasszal a teljes beruházás71 százalékát teszi ki, ez 2023-as év folyamán kerül sorra;
  • a projekt harmadik szakaszának értéke9,4 millió euró, ez az első és második fázissal együtt a beruházás 100 százalékát teszi ki, az utolsó fázis munkálatai 2023-ban fognak zajlani.

A CTPARK IOTA Kft. a CTP csoport tagja,  Közép –és Kelet Európában az ipari és logisztikai területek fő fejlesztője, a portfóliójához tartozik több mint 6,3 millió négyzetméter nagyságú bérbe adható terület több európai országban, mint például Csehországban, Romániában, Lengyelországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szerbiában, Hollandiában.

A CTPARK IOTA Kft. egy korlátolt felelősségű társaság, amely 2018-ban alakult meg, a székhelye pedig a CTPark Bucharest elnevezésű logisztikai parkban van Dragomirești – Deal faluban, amely Dragomirești – Vale községben található.

Előző Hamarosan elkezdődnek a révi menedékház újjáépítésének munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor