Contact

Kihirdették a szállodaépítésre szánt telek koncessziós pályázatának nyertesét

Itthon > Uncategorized > Kihirdették a szállodaépítésre szánt telek koncessziós pályázatának nyertesét

A Bihar Megyei Tanács véglegesítette azt a közbeszerzési eljárást, amellyel egy nagyváradi telket adtak bérbe szállodaépítés céljából.

A 3.981 négyzetméteres nagyságú terület a Bihar Megyei Tanács tulajdonában van. A telek a város központi részén található a Körösvidéki Múzeum és a leendő multifunkcionális Kulturális Központ közelében. Ez utóbbiban kulturális és szabadidős tevékenységeket fognak szervezni. 

A tender nyertese a CONSTRUCTII ERBASU Rt., amely az egyetlen cég, amely árajánlatot nyújtott be a Bihar Megyei Tanács által októberben kiirt koncessziós pályázatra.   

A 1280 négyzetméteres alapterületű, hét emeletes szálloda építése teljes egészében magánbefektetés. Az épületben legtöbb 280 személyt tudnak elszállásolni. A szálloda mellett bekötőutat létesítenek a járművek és a gyalogosok számára, valamint 18 férőhelyes parkolót és zöldövezetet is kialakítanak. 

A szálloda öt percnyi sétára van Nagyvárad központjától, a múzeum, a leendő kulturális központ és a megépítendő stadion szomszédságában található. Ez egy megfelelő helyszín, figyelembe véve a turisták számának növekedését és az ott szervezendő tevékenységeket”, közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A nyertes ajánlat főbb elemei:

az ajánlott koncessziós díj évi 7,50 euró négyzetméterenként, ami 25 évre vonatkozólag 187,50 eurónak felel meg négyzetméterenként, a tender értelmében a licitáció kezdő értéke évi 7,4 euró volt négyzetméterenként, vagy 25 évre 185 euró négyzetméterenként;

  • a díjszabás mértéke a koncesszióba adott teljes alapterületre vonatkozóan évi 29.857,50 euró azaz 25 évre 746.437,50 euró,  míg a licitáció kezdő ára évi29.460 euró volt, azaz 25 évre 736.500 euró;
  • a licitáció nyertese a szálloda- turisztikai szálláshelyeket biztosító épület megvalósítására áfa nélkül 10.000.000 eurót (ami négyzetméterenként 2.511,93 eurónak felel meg), fektet be, míg a kikiáltási ár 5.971.500 euró volt, azaz 1500 euró négyzetméterenként;

Az értékelési kritériumok alapján a benyújtott ajánlat 90,2 pontot kapott.

A beruházás négy szakaszban valósul meg. Az elsőben készül el a beruházás műszaki-gazdasági dokumentációja, a koncessziós szerződés megkötésétől számított legtöbb hat hónapon belül. A projekt második szakasza előírja az építési engedély megszerzését, a műszaki-gazdasági dokumentáció elkészülésétől számított legfeljebb négy hónapon belül.

A következő fázisban kezdődnek meg a kivitelezési munkálatok, az építési engedély megszerzésétől számított legtöbb egy hónapon belül, Az utolsó szakaszban elkészül a beruházás, az építési engedély kibocsátásától számított legtöbb két éven belül.

Előző Jól halad a váradszentmártoni körgyűrű építése

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor