Contact

Kiírták a Multifunkcionális Központ építésére vonatkozó tervpályázatot

Itthon > Uncategorized > Kiírták a Multifunkcionális Központ építésére vonatkozó tervpályázatot

Október 1-jén vette kezdetét a nagyváradi multifunkcionális központ létesítésére kiírt ötletpályázat. Ez a projektet a Bihar Megyei Tanács valósítja meg a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal együttműködve.

A verseny keretében kiválasszák majd a legjobb javaslatokat és ötleteket a központ építésére, figyelembe véve a megye lakosainak érdekeit az életminőség javításáért, beleértve az épített örökség gyarapítását is. A kulturális központ alkalmas volna összejövetelek, kongresszusok vagy konferenciák, előadások megszervezésére, azonban egyfajta kreatív tudásközpontként is működne, hozzájárulva ezáltal a kulturális, tudományos és üzleti turizmus fejlesztéséhez Nagyváradon és Bihar megyében.

Az érdekeltek november 30. , 17 óráig nyújthatják be pályázatukat. A tervek szerint október 6-án terepszemlét szerveznek a leendő központ építésének helyszínére. December 2-án kerül sor a beérkezett tervpályázatok elbírálására, az eredményeket másnap teszik közzé. Az óvási  időszakot követően, a december 15-re tervezett sajtótájékoztatón ismertetik a nyertes pályázatot.

A zsűri a következő tagokból áll:

  • Adrian SPIRESCU – műépítész
  • Prof. dr.  Vlad GAIVORONSCHI- műépítész
  • Radu FORTIȘ- műépítész
  • Ioana FILIP- műépítész
  • Călin Grațian GAL –a Bihar Megyei Tanács alelnöke

A tervpályázat díjai a következőek:

  • I. díj : a tervezési szerződés értéke (S.F., DTAC, DTOE, Pth, DDE és műszaki támogatás), a nyertes pályázat általános becsült értékének legtöbb 3 százalékáig;
  • II. díj: 40.000 lej;
  • III. díj : 25.000 lej;
  • Dicséret: a 4. és 5. helyen végzett minden résztvevőnek;
  • Részvételi oklevél minden pályázónak, aki benevezett a versenyre, és utólag nem lépett vissza.

Az épületben lenne egy 1000-1200 személy befogadására alkalmas nagyterem, valamint néhány konferenciaterem is. A kulturális központ mintegy 3.500 négyzetméteres területen épülne fel, a maximális magassága pedig 24 méter lenne.

A Bihar Megyei Tanács honlapján egy külön oldalt hoztak létre a tervpályázat számára, amely a következő linken érhető el: https://www.cjbihor.ro/centrucultural. Ezen az oldalon megtalálható az ötletpályázat dokumentációja és a szükséges iratok, a fotó- és videóanyagok, a verseny lefolyásának programja, valamint az elérhetőségek. Ez egy nemzetközi kiírású pályázat, a honlapon szereplő minden ezzel kapcsolatos dokumentum román és angol nyelven is megtalálható.

Előző Metropolisz-körgyűrű épül a jobb mobilitás elősegítésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor