Contact

Kiírták a tendert a Multifunkcionális Kulturális Központ építésére

Itthon > Uncategorized > Kiírták a tendert a Multifunkcionális Kulturális Központ építésére

Február 13-án tették közzé a közbeszerzési eljárást a Nagyváradon építendő Multifunkcionális Kulturális Központ kivitelezésére.  

A beruházás megvalósítása érdekében a következő főbb munkálatok elvégzése szükséges:

  • A Multifunkcionális Kulturális Központ épületének kivitelezése- a közműhálózat és a külső hálózatok kiépítése;
  • A közutakkal és az autóutakkal való összeköttetés kialakítása – Sétányok és gyalogutak létrehozása;
  • Zöld övezetek létrehozása
  • Építőtelep kialakítása.

Az ingatlanegyüttes a következő helyiségekből áll: az 1244 négyzetméteres alapterülettel rendelkező nagyterem 1077 ülőhellyel, amiből 22 ülőhelyet a fogyatékkal élő személyek számára alakítottak ki, a színpad, egyéb színpadi terek és a művészek által használt terek, két multifunkcionális kisterem, amelyek összterülete mintegy 607 négyzetméter,az előcsarnok – körülbelül 1630 négyzetméteres helyiségek, ide tartozik például az alagsori rész és egy kulturális jellegű  közösségi munkavégzésre alkalmas terület.

Az ajánlatok benyújtásának határideje 2023 március 23-a. A projekt becsült értéke  91.481.529,43 lej áfa nélkül. A szerződés időtartama 32 hónap.

A kulturális központ építése helyszínének összterülete 17.778 négyzetméter. A beépített terület mintegy 10.450 négyzetméter, az épület teljes hasznos területe pedig körülbelül 8.015 négyzetméter.

A projektet európai uniós forrásokból finanszírozzák, az erre vonatkozó pályázatot a Románia-Magyarország határon átnyúló program keretében fogják benyújtani. További finanszírozási forrásokat kell találni a kulturális tevékenységekhez szükséges speciális felszerelések beszerzésére és az épület körüli zöldövezetek kialakítására.

A nagyváradi multifunkcionális kulturális központ a Bihorul Sportiskola, a Partenie Cosma Közgazdasági Főgimnázium, a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár, a Körösvidéki Múzeum, a Területi Munkafelügyelőség, az Állami Számvevőszék leendő új székhelye és a Făgărașului utca által határolt területen fog felépülni.

A létesítményben előadásokat, koncerteket vagy kongresszusokat lehet majd szervezni, hozzájárulva ezáltal Nagyvárad és Bihar megye kulturális, üzleti és tudományos jellegű turisztikai szolgáltatásainak bővítéséhez.

Mint ismeretes a beruházás műszaki tervét, az ötletpályázatot megnyerő cég, a Stefano Pozzi & Partners Kft. készítette el.

Előző <strong>Hat ajánlat érkezett Bihar község körgyűrűjének kivitelezésére</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor