Contact

Kijelölték a belényesi körgyűrű II. útszelvényének kivitelezőjét

Itthon > Uncategorized > Kijelölték a belényesi körgyűrű II. útszelvényének kivitelezőjét

A belényesi körgyűrű II. szakaszának tervezési és kivitelezési munkálataira kiírt tenderre beérkezett két ajánlat elemzése és elbírálása nyomán kijelölték a közbeszerzési eljárás nyertesét, amely a  Drum Asfalt (fővállalkozó) és a  Ile Viorel Construct cégekből álló konzorcium lett.  Az ajánlat értéke 14.678.561,20 lej áfa nélkül.

A belényesi körgyűrű II. útszelvénye két kilométer hosszú lesz, ez a Gyalány település felé vezető meghosszabbított szakasz. Az út kétsávos lesz menetirányonként egy-egy sávval. Az új útszakasz biztosítani fogja az összeköttetést a belényesi körgyűrű és a 764-es számú megyei út (Belényes – Biharrósa-  Élesd) között, illetve ezen keresztül lehet majd behajtani a leendő belényesi ipari park területére.

Mint ismeretes a belényesi körgyűrű I. szakaszának munkálatai 2023. februárjában kezdődtek meg. A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter.

 „Eddig átvettük és kifizettük a teljes munkálatok 12 százalékát. A kivitelezési szerződés értelmében a beruházást  jövő év nyáron kell átadni az építtetőnek. Azt tervezzük, hogy a munkálatok 80-90 százaléka a tervezett idő előtt, azaz még az idén elkészüljön. A következő hónapokban jelentősen növekedni fog a teherforgalom a körgyűrű építési övezetének környékén.  Nagy mennyiségben, földet, ballasztanyagot és zúzott követ kell szállítani a körgyűrű útvonala mellé. Előre is elnézést kérek a környékbeli lakosoktól a munkálatok okozta kellemetlenségekért.

Jövő év tavasszal, amikor  befejeződnek a munkálatok, a Belényesen áthaladó tranzitforgalom zökkenőmentes lesz”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

Előző Kiírták  az építkezési szaktanácsadására vonatkozó tendert

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor