Contact

Kijelölték a Bihar község felé vezető országút négysávosra szélesítésének kivitelezőjét

Itthon > Uncategorized > Kijelölték a Bihar község felé vezető országút négysávosra szélesítésének kivitelezőjét

Április 2-án kijelölték a 19. számú országút (DN 19) Bihar község felé vezető nagyváradi kijáratától Szatmárnémeti irányába vezető útszakasz kétsávosról négysávosra történő szélesítésére vonatkozó beruházás tervezési és kivitelezési munkálataival megbízott céget. 

A nyertes ajánlat értéke 36.634.372,07 lej volt áfával együtt, amelyet az ASFAMIXT Kft. (fővállalkozó) és az  OPR ASFALT cégek alkotta konzorcium nyújtott be. Ezen döntés ellen április 12-ig lehet fellebbezést beadni. A megbízási szerződés időtartama 9 hónap, amiből 3 hónap a tervezésre és az engedélyek beszerzésére fordítandó időszak, 6 hónapot szánnak a kivitelezési munkálatok elvégzésére.

A projekt szerint a Bihar felé vezető 19. számú országutat is négysávosra szélesítik 3,7 kilométer hosszan az 5+985 és a 9+731 kilométer közötti szakaszon Szatmárnémeti irányába. Arról az útszakaszról van szó, amely a Socar benzinkúttól indul  és  a Remarkt bevásárlóközpont övezetében lévő körforgalom felé halad, egészen a leendő Bihar községi körgyűrű kereszteződéséig.  A tervek szerint egy körforgalom létesítését javasolják a körgyűrűvel való kereszteződésnél.

Mint ismeretes hasonló projektet valósítanak meg 79. számú országút Arad felé vezető részén. A Dumexim tervezi és építi meg a  Nagyürögd felé vezető útszakasz menetirányonként négy sávra történő szélesítését, ennek hossza összesen 1,6 kilométer. A nagyváradi nemzetközi repülőtér közelében egy körforgalmat fognak kialakítani, amely biztosítja a repülőtér parkolójának biztonságos megközelítését. Ugyanakkor a Mácsapuszta vezető út kereszteződésénél is körforgalmat alakítanak ki, itt három út is találkozik majd: a 79. számú országút, a 77. számú községi út, amely Mácsapuszta felé vezet, valamint a kivitelezés alatt álló új út Nagyvárad és Nagyürögd között.

A két projekt a Bihar Megyei Tanács és az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) együttműködése alapján valósul meg, a finanszírozást pedig európai uniós forrásokból biztosítják, a 2021-2027 közötti Közlekedési Operatív Program keretéből.

Az Arad és Szatmárnémeti irányába vezető útszakaszok négysávosra bővítésének köszönhetően javulni fognak a közlekedési feltételek, és csökken a balesetek száma a környéken. Ezek a munkálatok kiegészítik a Bihar Megyei Tanács által végzett infrastrukturális beruházásokat a nagyváradi agglomerációban, mint például a nagyürögdi, figyivásárhelyi, váradszentmártoni és biharszentandrási körgyűrűk kivitelezése.

Előző Megkezdődik a Multifunkcionális Kulturális Központ építése

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor