Contact

Megkezdődik a Multifunkcionális Kulturális Központ építése

Itthon > Uncategorized > Megkezdődik a Multifunkcionális Kulturális Központ építése

A Bihar Megyei Tanács április 1-jén átadta a kivitelező cégnek a nagyváradi  Multifunkcionális Kulturális Központ építésének helyszínét, és kiadta a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezést.

Az ingatlanegyüttes a következő helyiségekből áll: az 1244 négyzetméteres alapterülettel rendelkező nagyterem 1077 ülőhellyel, amiből 22 ülőhelyet a fogyatékkal élő személyek számára alakítottak ki, a színpad, egyéb színpadi terek és a művészek által használt terek, két multifunkcionális kisterem, amelyek összterülete mintegy 607 négyzetméter,az előcsarnok körülbelül 1630 négyzetméteres helyiségek, ide tartozik például az alagsori rész és egy kulturális jellegű közösségi munkavégzésre alkalmas terület.  Közélelmezési egységek is lesznek a központban.

„Úgy ahogy terveztük április elején megkezdődnek a kulturális központ kivitelezési munkálatai. A kivitelező először kialakítja és előkészíti az építkezési területet, ezt követően pedig elkezdődhetnek a munkálatok, ezek befejezését követően pedig egy új, korszerű épülettel lesz gazdagabb a közösség, amelyben koncerteket, előadásokat, kongresszusokat és konferenciákat lehet majd tartani. A különféle kulturális tevékenységeket végzők számára közösségi munkavégzésre alkalmas terület vehető igénybe az épületben”, közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

 A projekt tartalmazza az épület kivitelezését és a közművesítés kiépítését, a bekötőutak, a sétányok és a járdák elkészítését, valamint a zöld övezetek kialakítását. A Construcții Erbașu céggel aláírt kivitelezési szerződés értéke 19.524.356,49 lej áfával együtt, a munkálatok kivitelezésének határideje pedig 32 hónap.

A kulturális központ építése helyszínének összterülete 17.778 négyzetméter. A beépített terület mintegy 10.450 négyzetméter, az épület teljes hasznos területe pedig körülbelül 8.015 négyzetméter.

A projektet európai uniós forrásokból finanszírozzák, a Románia-Magyarország határon átnyúló program keretében.

A nagyváradi multifunkcionális kulturális központ a Bihorul Sportiskola, a Partenie Cosma Közgazdasági Főgimnázium, a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár, a Körösvidéki Múzeum, a Területi Munkafelügyelőség, az Állami Számvevőszék leendő új székhelye és a Făgărașului utca által határolt területen fog felépülni.

Előző Új utat építenek Nagyvárad metropolis övezetében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor