Contact

Kijelölték a Bihar község körgyűrűjének kivitelezésére szervezett tender nyertesét

Itthon > Uncategorized > Kijelölték a Bihar község körgyűrűjének kivitelezésére szervezett tender nyertesét

Ilie Bolojan a Bihar Megyei Tanács elnöke az augusztus 7-n megtartott sajtótájékoztatón jelentette be a Bihar község körgyűrűjének kivitelezésére kiírt versenytárgyalás nyertesét. A hat benyújtott ajánlat elemzését és elbírálását követően a Dumexim és a  Consorzio Stabile EBG Group cégekből álló konzorciumot bízták meg a beruházás elvégzésével.   

A nyertes ajánlat értéke 55.767.745,17 lej áfa nélkül. Az eredmény ellen 2023. augusztus 16-ig lehet óvást benyújtani.

„Ha augusztusban elkezdődnek a munkálatok, akkor jövő év nyárra elkészülhet a beruházás.  Abban az esetben, ha nem lesznek fellebbezések, akkor jövő hét végén aláírhatjuk a kivitelezési szerződést. Ellenkező esetben meg kell várnunk az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács (CNSC) döntését”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.  

Bihar község 8,7 kilométer hosszú körgyűrűje két szakaszból fog állni. Az 5,6 kilométeres hosszú első szakasz, a tulajdonképpeni körgyűrű kikerüli Bihar községet, a 3,1 kilométeres második szakasz pedig összeköti Hegyközpályit a leendő körgyűrűvel.

„A Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak bővítése- 3. szakasz” elnevezésű beruházás kivitelezésének időtartama 18 hónap a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kiadásától számítva.  

A Bihar Megyei Tanács a megyei úthálózat korszerűsítésére vonatkozó európai uniós finanszírozású pályázatot nyújtott be augusztus 1-jén, a 2021-2027 Észak- Nyugati Regionális Program keretében.

A „Bihar megyei úthálózathoz és a TEN-T csomópontokhoz vezető másodlagos közúti összeköttetések kiépítése és felújítása” elnevezésű  projekt összesen 73 kilométernyi utat érint. 

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács februárban írta alá a Nagyváradi Metropolisz Övezetben építendő körgyűrűk kivitelezési munkálataira vonatkozó szerződéseket, a munkálatok február második felében kezdődtek meg.

A tendert két útszelvényre írták ki. Az egyik szerződés az első útszelvény kivitelezési munkálataira vonatkozik: a fugyivásárhelyi körgyűrű kialakítására (5,8 kilométeres hosszúságban) és a Fugyivásárhely-Kiskopács közti 767E jelzésű megyei út korszerűsítésére (12,7 kilométer), a másik szerződés pedig a biharszentandrási (5 kilométer) és a nagyürögdi (8,4 kilométer) körgyűrűk építésére.

Előző Nyolc ajánlat érkezett a Nagyváradról Nagyürögd és Bihar felé vezető utak négysávosra való szélesítésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor