Contact

Nyolc ajánlat érkezett a Nagyváradról Nagyürögd és Bihar felé vezető utak négysávosra való szélesítésére

Itthon > Uncategorized > Nyolc ajánlat érkezett a Nagyváradról Nagyürögd és Bihar felé vezető utak négysávosra való szélesítésére

A Bihar Megyei Tanács júniusban tendert írt ki a Nagyváradról Nagyürögd és Bihar települések felé vezető 79-es és 19-es számú országutak egy-egy szakaszának, kétsávosról négysávosra történő szélesítésének tervezési és kivitelezési munkálataira.

A következő 8 cég és konzorcium nyújtott be árajánlatot a két beruházás tervezésére és kivitelezésére: (1) Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL, Kolozsvár, (2) PORR Construct, (3) Dumexim, (4) a Drum Asfalt és az Edildrum Construct cégekből álló társulás, (5) a GP Săgeata Prod és a SYLC Con Trans cégekből álló konzorcium, (6) az Asfamixt és az OPR Asfalt cégekből álló társulás, (7) a Global Industrial Kft., a  Dimex-2000 Company és a  DP Proiect cégekből álló konzorcium, valamint (8) a Construcții Erbașu, a Grafic Trends,  a Procons Group és a  Drumuri Orășenești cégekből álló társulás.

Az elkövetkezőkben kerül sor az ajánlatok műszaki és pénzügyi elemzésére és értékelésére, majd ezt követően kijelölik a tender nyertesét. 

A Bihar felé vezető utat négysávosra szélesítik 3,7 kilométer hosszan az 5+985 és a 9+731 kilométer közötti szakaszon. A munkálatok becsült értéke 38.669.769,88 és 42.185.203,51 lej között van.

A Nagyürögd felé vezető részt menetirányonként négy sávra szélesítik a 108+730 kilométer és a 110+330 kilométer közötti útszakaszt, ennek hossza összesen 1,6 kilométer. A nagyváradi nemzetközi repülőtér közelében egy körforgalmat fognak kialakítani, amely biztosítja a repülőtér parkolójának biztonságos megközelítését. Ugyanakkor a Mácsapuszta vezető út kereszteződésénél is körforgalmat alakítanak ki, itt három út is találkozik majd: a 79. számú országút, a 77. számú községi út, amely Mácsapuszta felé vezet, valamint a kivitelezés alatt álló új út Nagyvárad és Nagyürögd között. A munkálatok becsült értéke 22.737.265,93 és 24.804.290,11 lej között van ezen útszakasz esetében.

,,Ez a két beruházás biztosítani fogja a zavartalan forgalmat a nagyváradi agglomeráció mindkét irányába. Csökken a balesetek száma és rövidebb lesz a közlekedésben töltött idő. Jövőre befejeződnek a munkálatok, és elkészülnek a metropolisz övezetekben építendő körgyűrűk is”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A két projekt a Bihar Megyei Tanács és az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) együttműködése alapján valósul meg, a finanszírozást pedig európai uniós forrásokból biztosítják, a Közlekedési Operatív Program keretéből.

Előző Jól haladnak a nagyváradi Tudományos és Kutatási Park kivitelezési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor