Contact

Kijelölték  a megyei könyvtár korszerűsítésének kivitelezőjét

Itthon > Uncategorized > Kijelölték  a megyei könyvtár korszerűsítésének kivitelezőjét

A nagyváradi Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár székhelyének felújítása és felszerelése” elnevezésű projekt kapcsán kiírt tenderre hat ajánlat érkezett. Ezek értékelése és elbírálása nyomán a CONSTRUCȚII BIHOR Rt. ajánlatát nyilvánították a legjobbnak, így ez a cég kapott megbízást a beruházás elvégzésére.

A kivitelezési szerződés értéke10.379.046,66 lej áfával együtt, a munkálatok befejezésének határideje pedig 12 hónap. Ha nem óvják meg a döntést, akkor február 28-án aláírják a megbízási szerződést.

A beruházás finanszírozása európai uniós alapokból történik, az Országos Helyreállítási Program (PNRR) keretéből.

A Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár székhelyének felújítása és felszerelésekkel való ellátása elnevezésű projekt magába foglalja az eredeti épület két különálló részre való osztását, az egyik a könyvek elhelyezésére szánt raktárhelyiségek és az alkalmazottak által használt irodák számára, a másik pedig a könyvtárlátogatóknak, egy teljesen nyitott amfiteátrumból és az ehhez tartozó helyiségekből álló rész.

A Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár esetében a munkálatok az épület földszintjét, valamint első és második emeletét érintik.  

A földszint esetében megváltoztatják az épületbe való bejutás helyét, kávézót és külső teraszt alakítanak ki, valamint egy nyitott amfiteátrumot építenek könyvkiállító résszel és panorámalifttel. A földszinten gyermekeknek szóló foglalkozásokat tartanak majd, egy speciálisan erre e célra kialakított amfiteátrummal, alkotótérrel, játszóházzal, valamint ott lesz a gyermekirodalmi művek kölcsönzője is.

Az első emeleten lesz a felnőttek olvasóterme, előadóterem, a digitális kompetenciákat fejlesztő részek és könyvespolcok. A tervek szerint második emeleten konferenciatermet építenek, olvasótereket alakítanak ki, lesz médiatár és podcast- stúdió.

A beruházás második része a könyvtár digitalizására vonatkozik. Ez többek mellett azt jelenti, hogy húsz munkapadot alakítanak ki a digitális kompetenciák fejlesztésére, valamint korszerű szkennereket szereznek be, amelyekkel le lehet másolni a könyveket.

Az érdeklődőknek lehetőségül nyílik e-könyveket és hangoskönyveket használni, valamint podcast- stúdiót, hang- és videoanyagok meghallgatására, illetve megtekintésére alkalmas termeket alakítanak ki, illetve egyéb korszerű eszközökkel felszerelt helyiségek is lesznek az olvasók számára.  

             A nagyváradi Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár központi székhelyének felújítása és felszerelése” elnevezésű beruházás egy nagyszabású projekt része, amely magába foglalja a megye 29 településén lévő téka korszerűsítését. Ezek a következők: Fugyivásárhely, Váradszentmárton, Biharszentandrás, Nagyürögd, Esküllő, Bors, Barátka, Bondoraszó, Feketekápolna, Vámosláz, Érkörtvélyes, Bihardiószeg, Bihardobrosd, Drágcséke, Várasfenes, Madarász, Biharpoklos, Robogány, Biharrósa, Tóti, Tenke, Tulka, Élesd, Belényes, Margitta, Diófás, Nagyszalonta, Vaskohsziklás, Székelyhíd és Érmihályfalva.

A Bihar Megyei Tanács augusztus elején írta alá a Kutatási, Innovációs Minisztériummal kötött finanszírozási szerződést, a beruházást az Országos Helyreállítási alapból fogják támogatni.

Előző Kiírták a tendert az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út kivitelezésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor