Contact

Kijelölték a Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő utakra vonatkozó pályázat győztesét

Itthon > Uncategorized > Kijelölték a Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő utakra vonatkozó pályázat győztesét

Március 29-én kijelölték annak a tendernek a nyertesét, amely a Beruházási Munkálatok Jóváhagyási Dokumentáció (D.A.L.I.) kidolgozására vonatkozik: „A 767E számú megyei út Fugyivásárhely-Kispokács közötti szakaszának, az 1+060 kilométertől kezdődően, egészen a 13+760 kilométerig (L= 12,700 km) rehabilitációja” projekt estében, valamint a „Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak járhatóságának  növelése” elnevezésű beruházás műszaki kivitelezési terv elkészítésével kapcsolatosan.  

A dokumentációk kidolgozásáért felelős cég a ADURO IMPEX Kft., a nyertes ajánlat értéke pedig 754.790,40 lej, ÁFA nélkül. Az óvások benyújtásának határideje 2021.04.08.

A „Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak járhatóságának  növelése” elnevezésű beruházást európai uniós finanszírozással valósítják meg, ez magába foglalja az 767E jelzésű megyei út korszerűsítését Fugyivásárhely-Kiskopács között (12,7 km), valamint a Fugyivásárhely (5,8 km), Szentandrás (5 km) és Nagyürögd (8,4 km) elkerülő útjának építését.

A Nagyvárad Metropolisz Övezetben lévő három összekötő utat a Bihar Megyei Tanács építteti meg közösen azzal a három önkormányzattal, amelyeken az utak áthaladnak, azaz Fugyivásáhellyel, Nagyügröddel és Szentandrással. Bihar megye 340 ezer eurós uniós finanszírozásban részesül a műszaki tervek elkészítésére. E szakaszt követően a Regionális Operatív Programból finanszírozzák majd a körgyűrűk kivitelezését.

A műszaki dokumentációt közösen állították össze a Nagyváraddal szomszédos települések polgármesteri hivatalaival (Fugyivásárhely, Nagyürögd és Szentandrás), valamint a Nagyvárad Metropolisz Övezettel. Ez utóbbi tavaly hatástanulmányokat készített néhány elkerülő út esetében, amelyek alapján a következő időszakban lehívhatóak lesznek az európai uniós összegek. 

A Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő települések elkerülő útjainak építése a sűrű forgalom és a Nagyvárad közelében lévő munkahelyen dolgozók nagy száma miatt  (a megyében található több mint 160 ezer munkahelyből, 115 ezer a metropolisz övezetben található).

Előző Megkezdték Bihar megye fejlesztési stratégiájának kidolgozását

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor