Megkezdték Bihar megye fejlesztési stratégiájának kidolgozását

Itthon > Uncategorized > Megkezdték Bihar megye fejlesztési stratégiájának kidolgozását

Ebben az időszakban a Bihar Megyei Tanács a 2021-2027 közötti fejlesztési stratégia kidolgozásán dolgozik. Ennek érdekében március 25-én és 26-án a munkacsoportok tartottak megbeszélést. A helyi és megyei önkormányzatok, valamint a megyében tevékenykedő gazdasági szereplők képviselői találkoztak, a fejlesztési stratégia elkészítésével megbízott céggel, a CMPG Consultancy Kft. küldötteivel.   

A munkacsoportok a következő témakörökről tárgyaltak: helyi gazdaságfejlesztés és turizmus, területrendezés, urbanisztika és környezetvédelem, közigazgatás hatékonysága és digitalizálás, valamint ágazati politikák (oktatás, egészségügy, szociális, kulturális).

A megbeszélések célja az volt, hogy a statisztikai adatok alapján összeállítsanak egy előzetes elemzést és meghatározzák a fejlesztés fő irányvonalait. A projektben részt vevő szakemberek csapata a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem oktatóiból áll, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek, ugyanis ők készítették el a kincses város 2014-2020-ra vonatkozó fejlesztési stratégiáját.  

A Bihar Megyei Tanács (mint megrendelő) és a CMPG Consultancy Kft. (mint szolgáltató) együttműködnek annak érdekében, hogy átláthatóan, kezdeményező módon és folyamatosan konzultálva készítsék el Bihar megye hosszú távú fejlesztési stratégiáját a 2021-2027 közötti időszakra. A stratégia kivitelezési folyamata a következő projekt keretében valósul meg: “A döntési folyamat, valamint a stratégiai és költségvetési tervezés optimalizálása a Bihar Megyei Tanács szintjén “. Ez a projekt a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Fejlesztési Operatív Program társfinanszírozásával valósul meg.

DSC_2017
Előző Új biztosított mászóút Bihar megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast