Contact

Kijelölték az élesdi és a belényesi ipari parkok kivitelezőjét

Itthon > Uncategorized > Kijelölték az élesdi és a belényesi ipari parkok kivitelezőjét

A tenderre benyújtott ajánlatok műszaki és pénzügyi elemzése, értékelése alapján kijelölték az élesdi és a belényesi ipari parkok infrastrukturális munkálatainak kivitelezőjét. Mindkét közbeszerzési eljárást a Dumexim Kft.  nyerte meg. A két ipari park kivitelezésére kiírt tenderre összesen 12 ajánlat érkezett, hét ajánlat az élesdi esetében, öt pedig a belényesi beruházás elvégzésére.

Amennyiben nem lesznek fellebbezések, akkor a két megbízási szerződést március 25-én írhatják alá.

Az „Élesdi Intelligens Szakosodási Park létrehozása” elnevezésű beruházás tervezésére és kivitelezésére kiírt tender nyertes ajánlatának értéke 13.609.082,34 lej áfával együtt. A szerződés időtartama 8 hónap, ebből két hónapot a tervek elkészítésére fordíthatnak, hat hónapot pedig a kivitelezési munkálatokra.

A „Belényesi Intelligens Szakosodási Park létrehozása” elnevezésű beruházás tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás benyújtott nyertes ajánlatának értéke 27.274.953,77 leje áfával együtt. A szerződést 9 hónapra kötötték meg, ebből három hónap a tervezésre szánt időszak, hat hónap pedig a kivitelezésre.

„A margittai, élesdi, belényesi és vaskohsziklási, ipari parkok annak az iparipark-hálózatnak a részét képezik, amelyet a Bihar Megyei Tanács alakít ki és fejleszt Nagyváradon kívül. Olyan településeken lesznek ipari parkok, amelyek 40-50 kilométerre találhatóak Nagyváradtól, annak érdekében, hogy az ott élő lakosoknak legyen helyben munkahelyük, és ne kelljen naponta ingázniuk”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Folyamatban van a margittai és vaskohsziklási ipari parkok kivitelezésére meghirdetett tenderre beérkezett ajánlatok elbírálása és értékelése. Mindkét ipari park esetében kilenc árajánlat érkezett.  

Az ipari parkok infrastruktúrájának kialakítása a következő munkálatokat foglalja magába: a bekötőutak és belső úthálózat kialakítását, a víz- és áramellátás biztosítását, a földgázhálózat létesítését, a közvilágítás biztosítását stb. A beruházások megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökséggel (ADLO) és az érintett négy település önkormányzatával.

A finanszírozást európai uniós alapokból biztosítják, a Regionális Operatív Program 2021-2027 keretében.  Már benyújtották a finanszírozási kérelmeket, majd a szerződések aláírása következik.

Bihar megyében Nagyvárad mellett Nagyszalontán és Mezőtelegden műkődnek ipari parkok.

Előző Nagyváradi közúti átjárók építését hagyta jóvá a közlekedési minisztérium

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor