Contact

Kilenc ajánlat érkezett a metropolisz-körgyűrű kivitelezésére

Itthon > Uncategorized > Kilenc ajánlat érkezett a metropolisz-körgyűrű kivitelezésére

Nagyvárad leendő metropolisz-körgyűrűjének tervezési és kivitelezési munkálataira kiírt tenderre december 6-ig lehetett ajánlatokat benyújtani. 

A metropolisz-körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz és déli részén kerüli el Nagyváradot. A kivitelezési munkálatok két ütemben fognak zajlani. Az első szakasz hossza 9 kilométeres lesz, a Nagyürögdtől és a 76. számú országút felett építendő viadukt között fog húzódni, a Félixfürdő kijárata felőli részig. A második útszakasz ettől a völgyhídtól kezdődik és Fugyivásárhelyig tart, megkerülve Püspökfürdő és Alkér településeket.

Összesen kilenc cég és konzorcium nyújtott be ajánlatot a projekt megvalósítására. Ugyanaz a cég vagy konzorcium jelentkezett csak egy szakasz vagy mindkét szakasz kivitelezésére.

Az  1. szakasz esetében  a következők nyújtottak be ajánlatot: (1) Dumexim, (2) Construcții Erbașu, (3) PORR Construct, (4) DIMEX-2000 Company (fővállalkozó), Mirghis & Mayer,  Proiect-Construct Regiunea Transilvania, (5) SSAB-AG (fővállalkozó), Hystrostroy AD, Perfect Consult Europe Kft (6) Drum Asfalt (fővállalkozó), Ilgaz Inșaat Ticaret Anonim Sirketi, Trameco, (7) ASFAMIXT (fővállalkozó), Dacia Faber Kft., OPR Asfalt.

A 2. rész kivitelezésére a következőkjelentkeztek: (1) Construcții Erbașu, (2) PORR Construct, (3) DIMEX-2000 Company (fővállalkozó), Mirghis & Mayer,  Proiect-Construct Regiunea Transilvania, (4) SSAB-AG (fővállalkozó), Hystrostroy AD, Perfect Consult Europe Kft., (5) OPR Asfalt (fővállalkozó), Dacia Faber Kft., Asfamixt.

A „Nagyváradi Metropolisz-körgyűrű –1. szakasz: 0+000 – 9+055 kilométer között és a 2. szakasz: 9+055 – 17+017 kilométer között” elnevezésű beruházást az Anghel Saligny Országos Program alapjaiból finanszírozzák, a nagyváradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács számára elkülönített keretösszegből. A beruházás összértékének 80 százalékát a kormány finanszírozza, 20 százaléka pedig a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal hozzájárulása.

A projekt becsült értéke 196.753.661, 05 lej és 216.429.027,16 lej között van, amely nem tartalmazza az áfát. A szerződés időtartama 24 hónap, ebből hat hónap a műszaki terv elkészítésére vonatkozik, 18 hónap pedig a kivitelezési munkálatokra. 

A projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a fugyivásárhelyi, a váradszentmártoni és a nagyürögdi önkormányzatokkal.

Előző Kolindakoncertek lesznek Bihar megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor