Contact

Korszerű ultrahangos szkennereket kaptak a Bihar megyei kórházak

Itthon > Uncategorized > Korszerű ultrahangos szkennereket kaptak a Bihar megyei kórházak

Egy európai uniós finanszírozású projektnek köszönhetően korszerű egészségügyi berendezésekkel, felszerelésekkel látták el a belényesi, a margittai, az élesdi és a nagyszalontai kórházakat.  

Mindegyik egészségügyi intézmény két-két ultrahangos dopplert kapott. Ezek kiváló minőségű képeket rögzítenek, és nagy diagnosztikai hatékonysággal rendelkeznek. A készülékek használhatóak a hasi-, szív- és érrendszeri vizsgálatok esetén, valamint a gyermek-, újszülött-, és nőgyógyászati ultrahangos diagnosztikában is. Az új ultrahangos szkennerek olyan szakterületeken is hasznosak, mint  az orvosi képalkotás/belgyógyászat, gyermekgyógyászat, szülészet/nőgyógyászat, vagy sebészet/intenzív ellátás.

A felszereléseket „Az Integrált projekt a fenntartható fejlődés érdekében Bihar megye hegyvidéki részén, az egészségügyi szolgáltatások és az ezekhez való hozzáférés elősegítése, illetve fejlesztése a sürgősségi esetekkel kapcsolatos orvosi beavatkozások területén” elnevezésű projekt (IPHEALTH, ROHU449) keretében szerezték be.

A szerződés összértéke 1.968.000 lej áfa nélkül. A tendert, a REGIO MED Kft.  nyerte meg.  A közbeszerzést a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal bonyolította le, mint az európai uniós finanszírozású terv partnere. A projekt vezetője a Bihar Megyei Tanács. Nagyvárad mellett a partnerek között szerepel a belényesi, margittai, élesdi és nagyszalontai polgármesteri hivatal.

A projektnek összesen tíz partnerintézménye van:

  • Bihar megye – Bihar Megye Tanácsa – projektvezető
  • Berettyóújfalu önkormányzata  – partnerintézmény
  • Nagyvárad municípiuma – partnerintézmény
  • Margitta municípiuma – partnerintézmény
  • Nagyszalonta municípiuma – partnerintézmény
  • Élesd városa – partnerintézmény
  • Belényes municípiuma – partnerintézmény
  • Nagyváradi Egyetem, Orvosi és Gyógyszerészeti Kar
  • Bihar Megyei Salvamont Hegyi- és Barlangimentő Szolgálat jogi képviselete, a Bihar Megyei Hegyimentő Egyesület– társult partnerintézmény
  • Gróf Tisza István Kórház – társult partnerintézmény

A  ROHU 449 elnevezésű projekt az egészségügyi infrastruktúrába való és szociális jellegű beruházást tartalmaz, amely hozzájárul az országos, regionális és helyi fejlődéshez, csökkentve az egészségügy terén lévő egyenlőtlenségeket, elősegítve a társadalmi befogadást, a szociális, kulturális és szabadidős szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférés révén, valamint ösztönözve az átállást, az intézményi szolgáltatásokról a közösségi szolgáltatásokra. 

A projekt összértéke 9.474.159,01 euró. További részleteket, információkat az  IPHEALTH-projektről, a https://iphealth.ro/ honlapon lehet olvasni.

Előző <strong>Aláírták a volt poliklinika épületfelújítási szerződését</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor