Contact

Közvitán a vissza nem térítendő támogatások odaítélésére vonatkozó szabályzat

Itthon > Uncategorized > Közvitán a vissza nem térítendő támogatások odaítélésére vonatkozó szabályzat

A Bihar Megyei Tanács a döntéshozatal átláthatóságának biztosítása érdekében közvitára bocsátotta a Bihar megye költségvetéséből történő  vissza nem térítendő támogatások nyújtására vonatkozó szabályzatot, a 350/2005 számú törvény értelmében.

Az idén a Bihar Megyei Tanács 300 ezer lejet külőnített el az érdekelt magánszemélyek, egyesületek, alapítványok által benyújtandó projektek támogatására, akik a következő területeken tevékenykednek: kultúra, ifjúság, sport, a korrupcióval szembeni kiszolgáltatottság csökkentése, környezetvédelem és szociális-közösségi.

 A dokumentáció tanulmányozható a Bihar Megyei Tanács honlapján, a https://www.cjbihor.ro/informatii-publice/transparenta/transparenta-decizionala/ linken, a Közérdekű információk/Átláthatóság/Döntéshozatali átláthatóság menüpontnál, az intézmény székhelyén (Nagyvárad, Traian tér 5. szám). Másolat is igényelhető a normatív határozattervezetből, ez esetben előzetesen egy kérvényt kell benyújtani az intézmény Közönségszolgálati Irodájában.

Az érdeklődök, az ajánlás értékű javaslatokat, ötleteket, véleményeket a konzultációra bocsátott tervezettel kapcsolatban 2024. március 8-ig küldhetik el a registratura@cjbihor.ro  e-mail címre, postán keresztül a Bihar Megyei Tanács címére (Nagyvárad, Traian park 5. szám), vagy ezeket be lehet iktatni az intézmény Közönségszolgálati Irodájában is minden munkanap 8-16 óra között.

Az ily módon elküldött anyagokon fel kell tüntetni a következő megjegyzést: „Javaslatok a Bihar megye költségvetéséből történő vissza nem térítendő támogatás nyújtására vonatkozó szabályzat jóváhagyásáról szóló határozattervezethez, a 350/2005 számú törvény alapján”

Lehetőség van arra is, hogy az érdeklődők számára nyilvános megbeszéléseket szervezzenek, amelyeken meg lehet vitatni a normatív határozattervezet, amennyiben ezt írásban kezdeményezi egy törvényesen magalapított egyesület, vagy egy másik hatóság, illetve egy közintézmény 2024. 04. 9-ig.

A pályázatok benyújtására és elbírálásra, értékelésre vonatkozó időpontokat később teszik közzé, a határozattervezetet pedig a Bihar Megyei Tanács áprilisi ülésén  tűzik napirendre.

Előző Aláírták a megyei könyvtár korszerűsítéséről szóló szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor