Contact

Közvitán több agrártermék ára

Itthon > Uncategorized > Közvitán több agrártermék ára

A döntéshozatal átláthatóságát biztosítva szeptember 8-án tették közzé a növényi eredetű mezőgazdasági termékek átlagárainak megállapítására vonatkozó határozati javaslatot a 2022-es adóévre.  

Ennek értelmében a 2022-es adóévre a következő átlagárakat rögzítették: búza– 0,80 lej/kg, árpa – 0,75 lej/kg, kukorica– 0,85 lej/kg, napraforgó – 2 lej/kg, repce – 2,2 lej/kg, szója – 2,2 lej/kg, burgonya– 1,1 lej/kg, alma– 2,5 lej/kg, őszibarack– 4,5 lej/kg, szilva – 1 lej/kg.

A kolozsvári Regionális Közpénzügyi Főigazgatóság, a Bihar Megyei Tanács határozata alapján adja ki az éves adózásra vonatkozó rendelkezéseket azon magánszemélyek esetében, akiknek egy haszonbérleti (árenda) szerződés értelmében származik bevételük, és a bérleti díjszabást természetben egyenlítik ki.

A jogszabályi előírások szerint a bruttó jövedelem, a teljes pénzösszeget és/vagy az ennek megfelelő, lejben megállapított természetbeni jövedelmet jelenti. Ezt a felek között minden egyes adóévre kötött szerződésben szereplő haszonbérleti vagy bérleti díj alapján állapítják meg, függetlenül a haszonbérleti vagy bérleti díj kiegyenlítésének időpontjától.  

A határozattervezet tanulmányozható az intézmény hirdetőfalán, a Gazdasági Főigazgatóság Pénzügyi- számvételi Osztályánál, valamint a www.cjbihor.ro honlapon, a Közérdekű információk/Átláthatóság/Döntéshozatali átláthatóság menüpontnál.

Az érdeklődök, az ajánlás értékű javaslatokat, ötleteket, véleményeket írásban küldhetik el a normatív jogszabályokkal kapcsolatban, a registratura@cjbihor.ro  e-mail címre, vagy a Bihar Megyei Tanács székhelyére, a megyei önkormányzat honlapján való közzétételtől számított 10 (tíz) napon belül. 

Előző Elkészült a belényesi buszállomás

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor