Contact

Közvitára bocsátották a 2022-re vonatkozó helyi adókat és illetékeket

Itthon > Uncategorized > Közvitára bocsátották a 2022-re vonatkozó helyi adókat és illetékeket

A döntéshozatal átláthatóságát biztosítva szeptember 8-án közvitára bocsátották a 2022-es adóévre vonatkozó helyi adók és illetékek elfogadásáról szóló határozattervezetet. Ezek jövedelemforrást jelentenek a megyei önkormányzat és az ennek alárendelt intézmények költségvetései számára.

A megyei tanácsok, a magán- és jogi személyek érdekében létrehozott közszolgáltatások működéséhez szükséges különadókat hagynak jóvá, ezek mértékét évente állapítják meg. A törvény értelmében évente minden adót és illetéket kiigazítanak, figyelembe véve az előző adóévben jegyzett inflációs rátát, amelyet a Pénzügyminisztérium, valamint a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium hivatalos honlapjain közölnek.

A közberuházási, fejlesztési és közigazgatási-adóügyi politikával és helyi költségvetésekkel foglalkozó minisztérium által közölt adatok szerint 2020-ban 2,6 százalékos volt az infláció mértéke. Ennek az alapján dolgozták ki a Bihar Megyei Tanács és az alárendelt intézmények 2022-es adóévre szóló, a helyi adókra és illetékek mértékére vonatkozó javaslatait.

A határozattervezet az összes melléklettel együtt tanulmányozható az intézmény hirdetőfalán, a Gazdasági Főigazgatóság Pénzügyi- számvételi Osztályánál, valamint a www.cjbihor.ro honlapon, a Közérdekű információk/Átláthatóság/Döntéshozatali átláthatóság menüpontnál.

Az érdeklődök, az ajánlás értékű javaslatokat, ötleteket, véleményeket írásban küldhetik el a normatív jogszabályokkal kapcsolatban, a registratura@cjbihor.ro  e-mail címre, vagy a Bihar Megyei Tanács székhelyére, a megyei önkormányzat honlapján való közzétételtől számított 10 (tíz) napon belül. 

Előző Közvitán több agrártermék ára

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor