Contact

Közvitára bocsátották a DGASPC szolgáltatásainak kiszervezésére vonatkozó stratégiát

Itthon > Uncategorized > Közvitára bocsátották a DGASPC szolgáltatásainak kiszervezésére vonatkozó stratégiát

Május 7-én a döntéshozatal átláthatóságát biztosítva közzétették a Bihar Megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóság (DGASPC)  szociális szolgáltatásainak kiszervezésére vonatkozó stratégia jóváhagyásáról szóló határozattervezetet, amelyeknél eddig ez nem történt meg. Ez a kezdeményezés kiegészíti a szociális szolgáltatások elvégzésének kiadását alvállalkozói szerződések alapján. Erre 2011-től kezdődően került sor.

A szociális szolgáltatások kiszervezése, vagy a szerződéssel történő kiadása a magánszervezeteknek egy pályáztatási eljárás alapján történik, amelyen minden akkreditált, szociális szolgáltatást biztosító magánszervezet részt vehet. A pályázónak szociális szolgáltatásokat kell biztosítania, hogy részt tudjon venni a közbeszerzési eljáráson, és a továbbiakban a hatályos jogszabályoknak megfelelően magánszolgáltatónak kell nevezni és meghatározni, valamint a törvényes előírások szerint akkreditálással kell rendelkeznie.  

Ezek az intézkedések költséghatékonysághoz vezetnek, azonban a stratégia szerint feltétlenül szükséges figyelembe venni a kedvezményezettek és a szociális szolgáltatást végzők között kialakult kapcsolatok folytonosságát és kötődését.

Jelenleg a DGASPC  struktúrájában 15 kiszervezett szolgáltatás és 45 nem kihelyezett szolgáltatás található, ebből 20 szolgáltatás a gyermekekre, 25 pedig a felnőttekre vonatkozik.

A szabályzatot tanulmányozni lehet a megyei önkormányzat hirdetőtábláján, a Közönségszolgálati Osztály irodájában, valamint a  tanács saját honlapján, a www.cjbihor.ro   címen, a Közérdekű információk/Átláthatóság/Döntéshozatali átláthatóság rovatnál.

Az érdeklődök, az ajánlás értékű javaslatokat, ötleteket, véleményeket írásban küldhetik el a normatív jogszabályokkal kapcsolatban, a registratura@cjbihor.ro   e-mail címre, vagy a Bihar Megyei Tanács székhelyére, a megyei önkormányzat honlapján való közzétételtől számított 10 (tíz) napon belül. 

Előző Közzétették a civil szervezetek finanszírozásának szabályzatát

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor