Contact

Májusban 70 ezer lej értékben róttak ki bírságot illegális szemetelésért

Itthon > Uncategorized > Májusban 70 ezer lej értékben róttak ki bírságot illegális szemetelésért

A mobil térfigyelő kamerák segítségével Bihar megyében négy személyt értek tetten május hónapban azon, hogy a megyei utak mentére hajítják ki a szemetet.

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság azonosította azokat, akik a megyei utak mentén dobtak ki illegálisan szemetet, a Bihar Megyei Környezetvédelmi Őrség pedig összesen 70 ezer lejes pénzbírságot bírságot szabott ki. Az egyik megbírságolt személynek lefoglalták a járművét.

Ezek az akciók folyamatosan zajlanak, a kültéri kamerákat véletlenszerűen, vagy a helyhatóságok kérésére, vagy a terepen szolgálatot teljesítő rendőrök megfigyelései alapján helyezik ki. Ezen intézkedés által szeretnék elbátortalanítani az illegális szemetelőket, illetve megőrizni a tisztaságot a megyében.

A Bihar Megyei Tanács vásárolta meg a térfigyelő kamerákat, és a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Környezetvédelmi Őrség rendelkezésére bocsátotta. A négy videókamera segítségével be lehet azonosítani az illegális szemetelőket és járművüket, akár éjszaka és kedvezőtlen időjárási körülmények között is.

A megyei utak menti parkolók mellett a Bihar megyén áthaladó országutakon lévő parkolókat is megfigyelik. Kilenc térfigyelő kamerát helyeztek el öt parkolóban, ahol a leggyakoribb a hulladékok kidobása. Ez a zászlósprojekt a Bihar Megyei Tanács, a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) keretében működő Kolozsvári Regionális Útügyi és Hídigazgatóság, az  RCS&RCS cég, és a  BITROOT SOLUTION cég közötti együttműködés alapján valósul meg.

A Bihar Megyei Tanács a partnerintézményekkel közösen többirányú tevékenységet folytat: (1) tisztasági normák kidolgozása, konkrét büntetések és a felelősség egyértelmű megállapítása az érintettek számára, (2) a hulladékgyűjtő rendszer működtetése, (3) a környezetvédelemre és a köztisztaságra vonatkozó európai uniós források lehívása, (4) a szelektív hulladékgyűjtő udvarok létrehozása a megye városaiban, (5) a kóbor kutyák helyzetének rendezése, (6) a turisztikai övezetek takarítása, (7) környezetvédelmi projektek megvalósítása, és (8) oktatási akciók szervezése ,valamint az önkéntesség ösztönzése.

Előző 334 akciót tartottak a Bihar megyei takarítási hónap keretében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor