Contact

Májusban megnyílik a forgalom előtt a váradszentmártoni körgyűrű

Itthon > Uncategorized > Májusban megnyílik a forgalom előtt a váradszentmártoni körgyűrű

A Nagyváradot Váradszentmártonnal összekötő út kivitelezése hamarosan befejeződik.  A munkálatok több mint 95 százalékban készültek el. A kivitelezők jelenleg az utolsó simításokat végzik

„Legkésőbb két héten belül használatba adjuk a váradszentmártoni körgyűrűt. Ezen a héten került sor az útbiztonsági ellenőrzésre. A javaslat szerint további 3 kilométer hosszan kell felszerelni a fémből készült oldalsó védőkorlátokat, ugyanis az útpálya és az útpadka közötti szintkülönbség elég nagy, így csökkenteni lehet az esetleges balesetek kockázatát. A jövő héten kezdik el a védőkorlátok felszerelését. Az útburkolati jelzések és táblák már elkészültek.”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A kivitelezők befejezték a védőkorlátok, a világítási rendszer, a hangszigetelő pannók, az útburkolati elemek és jelzések felszerelését. 

A Nagyvárad és Váradszentmárton közötti összekötő út hossza 5,75 kilométer. A 76. számú országúthoz és a Hájó településhez vezető bekötőutak hossza pedig 2,27 kilométer. 

Az útvonal kiindulópontja a nagyváradi Hunyadi János utca, és a nyomvonala a Pece mentén halad Félixfürdő irányába, majd megkerüli Váradszentmártont, Püspökfürdőt és Félixfürdőt, és ezen utóbbi település Belényes felé vezető kijáratánál visszatér az 76 számú országútra, mielőtt az Kardó felé térne.

 „A májusban használatba adandó körgyűrű csökkenteni fogja a Váradszentmárton községen áthaladó tranzitforgalmat. Azoknak lesz előnyös a terelőút használata, akik  Belényes-Déva útvonalon közlekednek a nagyváradi körgyűrűn keresztül, és azoknak is, akik Váradszentmárton községben laknak, ugyanis időt spórolhatnak meg, biztonságosabb lesz a közlekedés és csökken a környezetszennyezés mértéke”, fűzte hozzá a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A váradszentmártoni körgyűrű munkálatait a CONSTRUCTII ERBASU (fővállalkozó), a DRUMURI ORASENESTI Rt., a PROCONS GROUP Kft., és a VAHOSTAV – SK cégekből álló konzorcium végzi. A beruházás összértéke177.238.798 lei áfával együtt. A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM), valamint a 2021-2027 Szállításügyi Program keretében.

A projekt a Bihar Megyei Tanács és az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság közötti együttműködés által valósul meg.

Előző Látogathatóvá tettek egy barlangot Nagyvárad közelében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor