Contact

Megalakult az Air Oradea elnevezésű helyi légitársaság

Itthon > Uncategorized > Megalakult az Air Oradea elnevezésű helyi légitársaság

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke és Florin Birta, Nagyvárad polgármestere, a nagyváradi repülőtéren tartott, szeptember 29-i sajtónyilatkozatukban bejelentették, egy helyi légitársaság létrejöttét.  

            A részvénytársaságot AIR ORADEA Rt.-nek nevezték el, és a Bihar Megyei Tanács, valamint a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi.  

„Mi a célunk a légitársaság létrehozásával? Elsősorban a légi közlekedés fejlesztése Nagyváradon és Bihar megyében, a befektetők és a turisták vonzása, és természetesen egy olyan úgynevezett kritikus utastömeg kialakítása, amely rendszeresen használja majd a repülőteret. Egy üzleti tervet dolgoztunk ki a légitársaság megalakításának érdekében, amelyet a közeljövőben mutatunk be. Ebben meghatározzuk azt is, hogy miként fog működni a részvénytársaság”, közölte Florin Birta, Nagyvárad polgármestere.

„A tervek szerint idén ősszel kiírjuk a tendereljárást a repülőgépek üzemeltetéséhez szükséges legénység foglalkoztatására. Ez a projekt stratégiai fontosságú Nagyvárad és Bihar megye számára ugyanis a légi összeköttetés biztosítása az ország fővárosával és néhány európai központtal lehetővé teszi, hogy Nagyvárad is részesüljön globális fejlődési lehetőségekből, így a következő években sokkal vonzóbb lesz a térség a befektetők számára. Ez pedig több lehetőséget, jobb fizetést és javuló életminőséget jelent”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az új társaság alaptőkéje 15 millió lej.  A cég részvényeinek 60 százalékát (ennek értéke 9 millió lej), a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, 40 százalékát (a részvénycsomag értéke 6 millió lej), pedig a Bihar Megyei Tanács birtokolja. A társaság székhelye a nagyváradi repülőtéren lesz, egy 6,45 négyzetméter területű helyiségben.

Az AIR ORADEA elnevezésű társaság létrehozásáról szóló határozattervezetet, a Bihar Megyei Tanács szeptember 29-i rendkívüli ülésén fogadták el a képviselő-testület tagjai, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal pedig a szeptember 30-i helyi tanácsülésen bocsátja szavazásra ezt az előterjesztést.

A tervek szerint 2022 márciusától megkezdődhet a légitársaság működése két repülőgéppel. Nagyvárad-Bukarest között legkevesebb három oda-vissza járatot fognak üzemeltetni minden munkanapon, illetve legalább kettőt a hétvégeken. 2022 októberétől pedig legalább napi egy nemzetközi járatot indítanak majd egy vagy két Nyugat-Európában lévő nemzetközi repülőtérre.  

Előző Nyolc ajánlat érkezett a hulladéktárolók építésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor